Motorola Moto G Stylus (2021)

Motorola har precis lanserat fyra nya budgetmobiler nämligen Motorola One 5G Ace, Moto G Power, Moto G Stylus och Moto G Play.
Detta blogginlägg handlar om Motorola Moto G Stylus en budgetmobil i mellansegmentet med en unik teknisk detalj.
Den andra generationen av Moto G Stylus har en uppdaterad design och en ny stylus. Uppgraderingen är av ett mindre slag men mobilen drivs denna gång av en processor som är bättre på alla sätt jämfört med den tidigare modellen.
Moto G Stylus (2021) erbjuder en stylus till ett lägre pris än någon mobiltelefon från Samsungs Note serie och det är sannolikt av intresse för personer som vill ha den upplevelsen från sin telefon men inte har råd med en dyr Samsung Galaxy Note.
Det är klart att man inte får en smartphone med samma premium design för ett så mycket billigare pris och följdaktligen är mobilen helt konstruerad av plast. Plasten ser glasartad ut men det är som sagt plast och inget annat. Den lätt utstickande rektangulära kameramodulen har fyra kameralinser och baksidan är i övrigt helt tom då fingeravtrycksläsaren istället sitter på höger långsida.
I mobilens underkant är USB Typ C porten placerad i mitten, en högtalare placerad till höger om den och till höger om högtalaren sitter fästet för Stylusen. Till vänster om USB Typ C porten sitter ett hörlursuttag.

Displayen är en LCD display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar samt en pixeltäthet på 386 ppi (pixlar per tum). Denna display är hyfsat skarp och tydlig med bra färgåtergivning. 
Det finns ett runt hål i displayens vänstra hörn där den främre kameralinsen är lokaliserad.
Detta är en stor smartphone med ett RAM minne på 4 GB och har ett inbyggt minne på 128 GB. Minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 678 processor på 2,2 GHz och det är framförallt den som gör att Motorola Moto G Stylus är en budgetmobil i mellansegmentet. 
Pennan är något förändrad jämfört med förra årets modell. Istället för att behöva bända ut pennan från hålet i chassit med en nagel har den nya Motorola G Stylus en knapp som gör att pennan glider ut en bit från chassit så att den blir lättare att dra ut. På samma sätt som Not-seriens S Pen.
När man tar bort eller skjuter tillbaka pennan i sitt fäste vibrerar mobiltelefonen något så att man vet att den sitter korrekt på plats.
Det finns fortfarande ingen knapp på själva Stylusen eller någon smart funktionalitet hos pennan. Den är helt enkelt inte lika avancerad som S-Pen men den är trots det ett funktionellt verktyg och ett billigare alternativ än Samsung Galaxy Note. 
I fronten sitter en selfie kamera på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är godkänd men ligger av naturliga orsaker inte på flaggskepps nivå.
Batteriet är på 4000 mAh så det är alltså mindre än hos de övriga samtidigt presenterade budgetmobilerna från Motorola. Vilket är en mindre nackdel som påverkar batteritiden i negativ riktning, mer så eftersom den här mobiltelefonen har en relativt kraftfull processor och en skarp, stor display som förbrukar mer ström.
Motorola Moto GStylus ger ingen flaggskepps upplevelse men i den här prisklassen finns det inte mycket att klaga på. Möjligen batteristorleken i så fall.
Denna smartphone kostar 300 dollar vilket motsvarar ungefär 2500 kronor exklusive moms. Om Motorola släpper den här mobiltelefonen officiellt här i Sverige och de lyckas hålla nere priset så att den blir en aning billigare än prestanda mässigt likvärdiga mobiltelefoner kan den lyckas stå ut i mängden och locka många köpare. Den svenska momsen i det här fallet blir 625 kronor och det innebär att mobiltelefonen med moms landar på 3125 kronor. Sedan får man även räkna in säljarens vinst och därefter har man en aning om vad den eventuellt kan tänkas kosta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.