Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung har gjort som förra året och lanserat tre olika modeller i sin S21 serie med Samsung Galaxy S21 Plus modellen i mitten när det gäller prestandan. 
Där Samsung Galaxy S21 är basmodellen och Samsung Galaxy S21 Ultra som den absoluta värsting modellen.
Tittar man på Samsung Galaxy S21 Plus framifrån påminner den en hel del om sin föregångare men den nyare modellen är något bredare.
Den numera plana displayen har faktiskt en lägre pixeltäthet än modellerna från 2020 och det är alltså en nedgradering istället för en uppgradering. Samsung har valt att göra så som ett sätt att få ner prissättningen på enheten även om vi i Sverige inte märker av det lägre priset nämnvärt. Detta på grund av den svenska momsen som gör dyr elektronik dyrare här än i många andra länder. I till exempel USA betalar man betydligt mindre för samma mobiltelefoner och vi får dessutom en lite sämre processor fast vi betalar mer.
Samsung Galaxy S21 Plus har en ny design som märks mest när man vänder på mobilen och tittar på baksidan.
De invändiga förändringarna är däremot inte lika stora och på vissa punkter som tidigare nämnts en nedgradering.
Den bakre rektangulära kameramodulen ligger ända ut på mobiltelefonens vänstra, övre kant och flyter till och med lite över kanten. 
Till skillnad från plastbaksidan på S21 har Samsung Galaxy S21 Plus det slitstarka och reptåliga Gorilla Glass Victus på baksidan. Kanterna runt denna smartphone består av metall.
Telefonen har för extra säkerhet en IP-68 Certifiering vilket medför att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 40 minuter utan att ta skada. 
Den här mobiltelefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz kalibrerat av AKG.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 349 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten är lägre än hos föregångaren som ett sätt för Samsung att nå en billigare prissättning men det innebär inte att det är en dålig display. Displayen håller som vanligt när det kommer till Samsungs flaggskepp en väldigt hög kvalitet den är bara inte lika extremt hög som den som används på Samsung Galaxy S20 Plus.
Processorn för oss som råkar leva utanför USA eller Sydkorea är den nya åttakärnuga Exynos 2100 processorn på 2,8 GHz och har ett RAM minne 8 GB.  Internminnet hos basmodellen ligger på 128 GB och det finns en bättre variant med ett internminne på 256 GB men ingen av de nya flaggskepps mobilerna har plats för ett minneskort så den minneskapacitet man får från start är det man får klara sig med.
Processorn är mer energieffektiv vilket vid daglig användning påverkar batteritiden i positiv riktning.
Fingeravtrycksläsaren som är förbättrad i jämförelse med tidigare fingeravtrycksläsare hos Samsungs tidigare smartphones ligger under displayens yta. 
Selfie kameran är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 GB (telefoto lins) och ytterligare en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 1×optisk zoom, 3×hybrid zoom samt en LED blixt.
Kamerorna erbjuder en något bättre bildkvalité jämfört med föregående års modell men skillnaden är inte gigantisk. Samsung Galaxy S21 Plus är en toppmobil så naturligtvis får man en extremt hög kamerakvalitet.
Operativsystemet är Android 11 men tyvärr med Samsungs skinn One UI 3.1 och inte en ren version vilket är att föredra. 
Batteriet är på 4800 mAh och har både stöd för snabbladdning på 25W och snabb trådlös laddning på 15W. 
Samsung Galaxy S21 Plus kostar från 11 690 kronor så det rör sig knappast om en billig smartphone.
Detta är en toppmobil för dem som vill ha en flaggskepps mobil med en större display och en mer premium design än Samsung Galaxy S21 men inte är beredd att beställa den dyrare värsting mobilen Samsung Galaxy S21 Ultra.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.