Motorola One 5G Ace

Motorola har precis presenterat fyra nya budgetmobiltelefoner nämligen Motorola One 5G Ace, Moto G Power, Moto G Stylus och Moto G Play. Detta blogginlägg handlar om Motorola One 5G Ace vilken är en uppföljare till förra årets Motorola One 5G. Den nya modellen är ovanligt nog en mindre nedgradering jämfört med föregående modell men den är tänkt att ha ett lägre pris så att fler konsumenter kan få möjligheten att få tillgång till 5G.
Motorola One 5G Ace är en budgetmobil i övre mellansegmentet som ska konkurrera direkt med OnePlus Nord, Motorola Edge och Xiaomi Mi Note 10 Lite.
Mobiltelefonen är helt konstruerade av matt plast och på baksidan sitter en fyrkantig kameramodul och en bakre fingeravtrycksläsare. 
Displayen har ett centrerat hål för selfie kameran längst upp på displayens överkant.
Ramarna runt displayen är någorlunda tunna med en lite tjockare haka. Precis som många andra något billigare mobiltelefoner inom samma kategori.
Moto One 5G Ace säljs från och med den 14 januari i USA  Den kommer i en enda färgvarian tnämligen silver. Om och när Motorola One 5G Ace kommer nå svenska butiker är ännu inte känt men det är troligt på grund av att föregångaren Motorola Moto G 5G säljs här.
Telefonen är IP52 certifiserad och har ett hörlursuttag vilket få flaggskepps mobiler har.

Displayen är av typen LCD likt de flesta andra budgetmobiler och är på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar. Bildförhållandet är 20:9 så displayen är mer långsmal. Pixeltätheten hamnar på 393 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är ganska skarp och tydlig. En så stor display med den här kvaliteten medför att den här mobiltelefonen duger utmärkt för multimedia konsumtion.
Motorola One 5G Ace använder en åttakärnig Snapdragon 750G processor istället för den något kraftfullare Snapdragon 765G som sitter i Motorola One 5G. Basmodellen har 64 GB lagring istället för 128 GB som föregångarens basmodell har. 
RAM minnet hos den billigare varianten är på 4 GB och den lite dyrare varianten har ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 128 GB. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (Vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (Vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt.
Kamerakvaliteten är godkänd. Kamerorna är bättre än de hos Motorola Moto G Play och Motorola Moto G Power som båda är billiga modeller.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 15W. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är en utmärkt kombination då batteriet inte behöver laddas så ofta och när det väl är tomt går det fort att ladda fullt igen.
När man tittar på specifikationerna inser man att det rör sig om en ganska komplett och kompetent smartphone som borde passa de flesta människor.
Motorola One 5G Ace kostar från 400 dollar vilket motsvarar ungefär 3300 kronor exklusive moms. Med moms hamnar priset runt 4100 kronor.
Om den här mobiltelefonen är bra eller inte avgörs av din personliga smak och av till vad du brukar använda din mobiltelefon. Gamla faster Ida som mest bara använder sin smartphone för att ringa samtal behöver inte en lika avancerad smartphone som den 25 åriga Erik. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.