Oneplus 8T

OnePlus 8T är en så kallad flaggskepps dödare med sin kraftfulla topp processor, premium design, högkvalitativa displaye och supersnabbt laddning av batteriet. Tyvärr ligger kamerakvaliteten inte fullt ut på lika hög nivå som de dyrare flaggskepps mobiler den konkurrerar med.
Designmässigt påminner OnePlus 8T mer om mobiltillverkarens budgetmobil i övre mellansegmentet OnePlus Nord än sin föregångare OnePlus 8.
Både OnePlus Nord och OnePlus 8T har en snygg rundad rektangulär design med plana displayer. Med sitt bakstycke täckt av glas och kanter av metall känns den här mobiltelefonen verkligen som en flaggskepps mobil.
Kameramodulen på baksidan är rektangulär med avrundade hörn och där sitter fyra kameralinser.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och smidigt.
Med sin fantastiska display, sin påkostade design, bra batteritid och ett operativsystem som imponerar är denna smartphone ett utmärkt billigare alternativ till dyra flaggskepps mobiler. Om du letar efter en mobil som är billigare än de flesta toppmobiler men ändå erbjuder samma prestanda och funktioner har du förmodligen hittat helt rätt.
OnePlus 8T har stereo högtalare och det är ytterligare en positiv aspekt med den här mobiltelefonen.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 2400×1080 pixlar och den får därmed en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum). Ännu viktigare, den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz vilket gör OnePlus 8T till en glädje att använda. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz. Detta rör sig om en topp processor från det år mobiltelefonen lanserades (2020).
Den kraftfulla processorn arbetar otroligt snabbt så appar öppnas direkt och att spela långa spelsessioner med Shadowgun Legends ger inga som helst problem. Allt flyter på bra även under de mest intensiva strider
OnePlus 8T är en av de snabbaste mobiltelefonerna på marknaden.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och den minnesmängd man får från början är den man behöver klara sig med hela mobilens livslängd då en minneskort plats saknas.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men den kostar förstås mer än basmodellen.
Selfie kameran vilken sitter i ett runt hål i displayens vänstra överkant är på 16 Megapixlar (Vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar. Kamerorna tillhör inte de allra bästa på marknaden men de är fullt kapabla till att ta fina foton. Bilder tagna i ljusare miljöer är detaljerade med väl exponerade scener samt med hög kontrast. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W. Den saknar trådlös laddning.
OnePlus 8T har en helt ny batterifunktion som leder till en rekordsnab laddningstid. Istället för att ha ett batteri i telefonen har den två som fungerar tillsammans. För laddning betyder det att båda kan ladda samtidigt vilket ger en högre laddningshastighet så mobilen laddas fullt på 37 minuter  vilket slår praktiskt taget alla andra mobiltelefoner där ute.
Operativsystemet är Android 10 men med OnePlus egna skinn som ett lager över det hela.
OxygenOS 11 är fortfarande en av de mest raffinerade och smarta versionerna av Android som finns. Med många anpassningsalternativ, minimalt med förinstallerade appar och snabb prestanda.
En OnePlus 8T kostar 6490 kronor och det bör anses vara billigt med tanke på vad man får för pengarna. 
OnePlus 8T är en högklassig smartphone för pengarna. Mobiltelefonen kostar betydligt mindre än de mer kända och etablerade konkurrenternas motsvarande alternativ vilket gör det tydligt att man inte är tvungen att spendera mer än så här på en mobiltelefon med topp prestanda. Samsung Galaxy S20 FE är en annan smartphone med en likvärdig prissättning. I ett senare blogginlägg ska jag jämföra dessa två flaggskepps dödare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.