Samsung Galaxy S20 FE Vs OnePlus 8T

Samsung Galaxy S20 FE och OnePlus 8T är två mobiltelefoner som hamnar inom samma kategori samtidigt som deras priser ligger på ungefär samma nivå och det är därför intressant att jämföra dessa billigare flaggskepps mobiler med varandra. Oavsett vilken av dessa smartphones man i slutändan väljer får man mycket mobiltelefon för sina pengar. Men en av dem ger lite mer än den andra och vilken det är får man läsa längre ner i texten.
Samsung Galaxy S20 FE ser designmässigt ut som den vanliga Samsung Galaxy S20 även om den byter ut glasbaksidan mot frostad plast som ett av flera sätt att få ner mobiltelefonens prissättning till den här nivån. Kanterna runt om denna smartphone är av metall.
OnePlus 8T har en mer premium konstruktion 
med sin baksida täckt av flera lager glas och kanter av metall men när det gäller byggkvalitet och passform är de båda olika telefonerna likvärdiga.Sammanfattningsvis har telefonerna modern design och finns i attraktiva färger. OnePlus vinner denna omgång på grund av det mer påkostade materialvalet.
Stereo högtalare av bra kvalitet finns hos bâda de här mobiltelefonerna men OnePlus har hõgre volym och en aning mer djup en hōgtalarna som sitter i Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition).
Samsung Galaxy S20 FE har en IP-68 Certifiering vilket OnePlus 8T inte har så Samsung Galaxy S20 FE har mer skydd mot vatten och damm vilket är en fördel för den mobilen.

Båda mobiltelefonerna  har AMOLED displayer med samma bilduppdaterings frekvens på 120Hz och 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten hamnar därmed på 402 ppi (pixlar per tum).
Båda har runda stanshål för de främre kameralinserna men de är placerade på olika ställen. Hos Samsung Galaxy S20 FE  sitter hålet centralr i displayens överkant medans det hos OnePlus 8T sitter i vänstra övre hörnet.
Displayerna håller en väldigt likvärdig kvalitet när det gäller fågråtergivning, skärpa och bettaktningsvinkel men Samsungs display syns tydligare i direkt solljus. Samsung Galaxy S20 FE vinner nätt och jämnt i kategorin display kvalitet.
OnePlus 8T har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB hos sin basmodell medans Samsung Galaxy S20 FE har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Samsung har plats för ett minneskort vilket OnePlus däremot inte har.
Dessa smartphones har exakt samma topp processor under chassit och det är den åttakäkärniga Snapdragon 865 processorn som sitter i ett stort antal flaggskepps mobiler under 2020 när de här mobiltelefonerna lanseras. 
Med mer RAM minne har OnePlus 8T en tydlig fördel när det kommer till daglig användning på grund av att den har ett bättre flyt än Samsung Galaxy S20 FE.
OnePlus 8T har en selfie kamera på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Samsung Galaxy S20 FE har en selfie kamera på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och tre kameralinser på 8 Megapixlar (telefoto lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt ytterligare en kameralins på 12 Megapixlar (vidvinkel lins). Kamerorna har pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och LED blixt.
Så medan Galaxy S20 FE bara har tre kameror, får du tre kameralinser av ändå högre kvalitet. OnePlus 8T har fyra kameror men FE har bättre kamerakvalitet överlag.
Båda telefonerna har ett 4500 mAh batteri inuti och stöd för snabb laddning. Samsung Galaxy S20 FE har också en snabb trådlös laddning på 15W. OnePlus 8T har snabbladdning men saknar helt trådlös laddning men den telefonen har överlägset snabbare snabbladdning än vad Samsungs mobiltelefon har. Här blir det därför oavgjort. 
Operativsystemet hos dessa smartphones är Android 10 men båda mobilerna har sina egna skinn. 
Både OxygenOS 11 och One UI 3.9 har mycket att erbjuda när det gäller funktioner. Båda gränssnitten är optimerade för displayer med hög bilduppdaterings frekvens men OxygenOS 11 har en fördel när det gäller flytet och användargränssnittet känns mer lyhört under den dagliga användningen.
Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) och OnePlus är två mobiltelefoner som erbjuder mycket mobil för pengarna och oavsett vilken av dessa man väljer får man en fantastisk smartphone. Det är dock OnePlus 8T som ger mest för de pengar man betalar för den. 
En OnePlus 8T kostar 6490 kronor och Samsung Galaxy S20 FE kostar just nu 6370 kronor men kostar normalt 6990 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.