Rykten om kommande Samsung Galaxy S21.


En hel del detaljer har avslöjats tack vare flertalet läckor när det gäller den kommit flaggskepps mobilen Samsung Galaxy S21.
Det är vanligt att det uppstår en mängd olika rykten inför lanseringen av populära toppmobiler men det är oftast just obekräftade rykten och inget annat.
Det man vet med säkerhet är att modellerna kommer att ha snabbare, mer kraftfulla processorer jämfört med de likvärdiga mobiltelefoner som lanserades året före. Eftersom något annat skulle vara en ren skandal. Ett uppgraderat kamerasystem är också förväntat.
Enligt påstådda läckta bilder på Samsung Galaxy S21 har den en plattare design när det gäller displayen. Mobiltillverkaren Samsung verkar mer och mer avvika från de kurvade displayer de har använt sig av hos sina flaggskepp de senaste åren.
Designmässigt ser de nyare modellerna ganska mycket ut som Samsung Galaxy S20 men baksidans kameramodul har flyttats ända ut till vänster långsidan kant men modulen är fortfarande rektangulär.
Vissa källor säger att Samsung Galaxy S21 kommer att ha kanter av metall men baksida av plast medans Samsung Galaxy S21 Ultra kommer att använda glas istället. 
Enligt uppgifter har mobilen stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz. Ljudet lär vara inställt av AKG.
Fingeravtrycksläsaren sitter under glasytan på displayen.

Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten hamnar därmed på 421 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord skarp och tydlig och den bör vara av väldigt hög kvalitet. Detta är trots allt en dyr flaggskepps mobil.
Displayen skyddas av nya Gorilla Glas Victus.
En bilduppdaterings frekvens på åtminstone 120Hz förväntas. 
Sin vana trogen kommer Samsung att använda två olika processorer beroende på vilken marknad mobiltelefonen släpps i. Den senaste topp processorn Snapdragon 888 sitter i telefoner som släpptes i hemlandet Sydkorea, Kina och USA och en av deras egentillverkade Exynos processorer för modeller som levereras i resten av världen. I Sverige får vi hålla till godo med Exynos 2100 vilket är en kraftfull processor nästan på samma nivå som Snapdragon processorn. 
RAM minnet är på 8 GB och internminnet förväntas ha 128 GB lagringsutrymme i baskonfigurationen men den bättre varianten har ett internminne på 256 GB. 
Kameraupplägget ser ut att vara ungefär samma som hos föregångaren Samsung Galaxy S20 men en selfie kamera på 10 Megapixlar och tre kameralinser på baksidan.
Kameralinserna är på 12 Megapixlar, 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och 64 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF,  optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Man kan förvänta sig bland annat ett förbättrat nattläge och fler manuella kontroller i kamera appen.
Tidigare rykten pekade på att den främre kameralinsen skulle sitta under displayens yta men det verkar inte ha blivit så baserat på de läkta bilderna på mobiltelefonen. Samsung kanske anser att tekniken inte riktigt är färdigutvecklad.
Samsung Galaxy S21 tros ha ett 4000 mAh batteri vilket är samma storlek som finns i Galaxy S20. Naturligtvis har batteritet stöd för snabbladdning och trådlös laddning. Förmodligen till och med snabb trådlös laddning.
När det gäller prissättning ser det ut som om Samsung kanske vill nå ett något lägre pris på grund av de lägre än förväntat försäljnings siffrorna för S20 serien. 
Priset är svårt att sia om men enligt en del uppgifter hamnar priset runt 899 dollar vilket motsvarar ungefär 7400 kronor exklusive moms. Denna smartphone kan inte direkt anses vara billig om den hamnar där i pris och jag hade förväntat mig ett lägre pris hos basmodellen som ju är konstruerad av plast.
Att försäljningen av toppmobiler som Samsung Galaxy S20 har minskat ser jag som ett sundt tecken och min tolkning är att folk till slut har insett att långt ifrån alla har behov av en dyr flaggskepps mobil baserat på deras sätt att använda mobiltelefoner klarar man sig utmärkt med något billigare. 
Samsung Galaxy S21 serien är troligen planerad att presenteras den 14 Januari 2021.
Då får vi definitivt veta om alla rykten är korrekta eller om det bara är vilda gissningar helt utan substans.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.