Infinix Note 10

Det existerar många fler mobiltillverkare än vad många svenskar tror och kinesiska Infinix är en av dessa tillverkare. 
De har nyligen lanserat Infinix Note 10 vilket är en budgetmobil i övre mellansegmentet helt och hållet konstruerad av plast.
I fronten finns en ovanligt stor display med ett runt hål för selfie kameran och  med relativt smala ramar runt om. Hakan är marginellt tjockare. Mobiltefonen har volym och Powerknappen på höger sida och ingenting på vänster sida av telefonen. Fingeravtryckssensorn är integrerad i Powerknappen vilket är en okej placering men jag personligen föredrar att fingeravtrycksläsare sitter under displayens yta eller på mobilens bakstycke. Detta är dock helt en fråga om tycke och smak. 
Eftersom telefonen är helt gjord av plast utan någon matt yta känns den inte som en påkostad flaggskepps mobil. Plasten är av en kvalitet som gör att den känns lite billig. Det finns högkvalitativ plast likt den som till exempel sitter på Samsung Galaxy S20 FE men i det här fallet har man snålat in lite för mycket och därmed försvagas intrycket av mobiltefonen. 
Eftersom ryggen böjer sig och flyter över kanterna medför det att det blir lättare att hålla den här stora telefonen. Här finns den rektangulära bakre kameramodulen med tre kameralinser.
Det finns stereohögtalare på Infinix Note 10 med  ett tillräckligt högt ljud som imponerar med tanke på vad mobilen kostar.
Stereohögtalarna på Infinix Note 10 ökar upplevelsen om du vill konsumera media i telefonen. Högtalarna tillsammans med den stora tydliga Displayen är en kombination som pay utmärkt för användare som letar efter en smartphone för mediekonsumtion.

Displayen är en LCD display på 6,9 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 387 ppi (pixlar per tum). Oavsett om du spelar mobilspel eller tittar på videor ger denna stora display en bra visuell upplevelse av multimedia.
Det finns ingen hög bilduppdaterings frekvens här utan man får bara en standard bilduppdaterings frekvens på 60Hz. Något som kan vara lite av en nackdel med tanke på att en bilduppdaterings frekvens på 90Hz nu  förväntas av många potentiella kunder.
Infinix Note 10 drivs av en åttakärnig MediaTek Helio G85 processor på 2;GHz parat med upp till 6 GB RAM-minne och upp till 128 GB internminne. När det gäller prestanda visade Infinix Note 10 ingen nedsaktning vid växling mellan appar
Den kraftfulla Mediatek Helio G85 processorn erbjuder lagfritt spel när du spelar ensam eller med dina vänner. Den här mobiltelefonen ger excellens och stabilitet när du spelar avancerade spel som till exempel Call Of Duty, Genshin Impact, PUBG eller Modern Combat Versus.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar, en djupsensor på 2 Megapixlar samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och hela fyra LED blixtar.
Den primära kameralinsen på 48 Megapixlar kan ta några imponerande bilder med hög skärpa och bra färgåtergivning medans nattbilder och bilder som tagits under svagt ljus blir godkända men tyvärr inte mycket mer.
Infinix Note 10 drivs av ett 5000 mAh batteri så den klarar av att hålla igång.en hela dag.
Infinix Note 10 har en hel del tuff konkurrens från mer kända mobiltillverkares alternativ inom samma prisklass och den här mobiltelefonen säljs inte officiellt här i Sverige.
Ifall du vill beställa ett exemplar behöver du beställa den från någon utländsk nätbutik och då bör man se till att beställa den globala versionen och inte den kinesiska versionen. Den kinesiska versionen är nämligen inte kompatibel med vårt nät så mobilen kommer inte att fungera. Sedan måste man även tänka på att det i telefonens pris hos säljaren inte är inräknat den svenska momsen, eventuella tullavgifter, postens hanterings avgift och frakten. Det betyder att mobilen inte blir den bra deal den vid första anblicken verkar bli. Jag har sett uppgifter om att en Infinix Note 10 kostar 170 Euro vilket motsvarar ungefär 1750 kronor exklusive moms. Med momsen på 25 procent landar beställarens kostnad istället på 2200 kronor och på den kostnaden tillkommer alltså ytterligare utgifter. Nu ser man tydligt vart det hela är på väg. Tänk vilken tråkig överraskning för den som bara beställer en Infinix Note 10 på impuls utan att ha en aning om hur det blir i slutändan. Handla aldrig någonsin på impuls. Fatta alltid genomtänkta beslut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?