Xiaomi Redmi Note 10

Det kan inte förnekas att Xiaomi bemästrar konsten att skapa och sälja bra budget och budgetmobiler i mellansegmentet som erbjuder mycket valuta för pengarna. 
Med Xiaomi Redmi Note 10 har Xiaomi återigen lyckats hitta balansen mellan prestanda och pris.
Designen av Redmi Note 10 är mycket attraktiv och mobiken har en högkvalitativ konstruktion. Baksidan och ramen är gjorda av plast medan fronten är skyddad av Corning Gorilla Glass 3. Dessutom är telefonen skyddad mot damm och stänkvatten då mobiltefonen har en IP-53 Certifiering som ger ett förbättrat skydd men den är inte helt vattentät.
Plastbaksidans lätt avrundad kanter bidrar till en trevliga känslan i handen när man håller i denna smartphone. Baksi består av en matt plast sominte drar till sig fläckar så lätt. 
En fingeravtrycksläsare på mobiltefonens högra långsida används för att låsa upp mobilen och den fungerar mycket bra och mobiltefonen har dessutom ansiktsigenkänning tillgänglig som upplåsnings metod.
Xiaomi Redmi Note 10 ser verkligen mer premium ut än priset skulle få dig att tro.

Displayen är en AMOLED display på 6,43 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med resultatet att pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Xiaomi har alltså tagit språnget till en AMOLED display och det rör sig om en display som faktiskt ser imponerande ut. Mer utmärkt skärpa och färgåtergivning.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 678 processor på 2,2 GHz och det är en processor som är tänkt att sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB men det finns också en möjlighet att få mer utrymme genom att montera in ett minneskort.
Det finns en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 128 GB istället. 
Att spela mer avancerade mobilspel går bra men man får tyvärr uppleva något för långa laddningstider.
Naturligtvis kan du inte maximera de grafiska inställningarna men spelupplevelsen käns inte bristfällig. Xiaomi Redmi Note 10 är inte alls en spelcentrerad telefon, det finns mycket bättre alternativ med bättre grafikprestanda men då får man se till att skaffa sig en flaggskepps mobil och de har generellt en högre prislapp.
Operativsystemet är Android 11 med Xiaomis skinn MIUI 12.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Under goda ljusförhållanden ser motiv som tagits med huvudkameran väldigt naturliga ut och visar många detaljer. Förvänta dig dock inte den allra högsta kvaliteten hos kameralinserna som sitter i den här kategorin av mobiler utan se till att ha realistiska förväntningar. 
Batteriet är på 5000 mAh och det har stöd för snabbladdning på 33W som ger femtio procent laddning på endast tjugofem minuter.
En Xiaomi Redmi Note 10 med ett internminne på 128 GB kostar runt 2500 kronor och för de pengarna får man en bra smartphone.
Unndvk att välja mobiltefon på impuls. Läs recensioner och omdömen innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska skaffa och kolla även in specificationerna. Ofta kommer mobiltefoner i flera olika versioner där det inbyggda minnet skiljer sig åt och det kan också finnas skillnader när det gäller RAM minnet. Var noga vid beställnings tillfället så att du väljer den modell som passar dig bäst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?