Realme GT


Realme GT är en kraftfull smartphone med en toppprocessor, snabb laddning och en snygg design. Det finns mycket att gilla med den men den stora anledningen till att välja just den här mobiltelefonen är priset. Detta på grund av att den här mobilen är mycket billigare än vad specifikationerna indikerar och därmed kan den räknas som en flaggskepps dödare. Om du är ute efter en flaggskepps mobil till ett mer överkomligt pris är den ett utmärkt val
Designen är konventionell med glas på baksidan med glänsande kanter av plast runt ramen. Dessa kanter och glasbakstycket drar lätt till sig fingeravtryck och damm. Kanterna på telefonen har en blänkande mörkt silvermetall färg. Ramarna runt den stora displayen och något bredare längst upp och längst ner på mobiltefonen.
Realme GT har en design som påminner mycket om andra flaggskepps mobiler så du hittar ingen unik design här.
Denna smartphone har stereo högtalare som är Hi-Res certifierade samt har Dolby Atmos ljud. Mobilen är välutrustad med en fingeravtrycksläsare under displayens yta och ett hörlursuttag,
Mobilen kommer att finnas i tre färger: Dashing Silver, Dashing Blue och Racing Yellow.

Realme GT har en 6,4 tums AMOLED display med bildförhållandet 20:9 med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på respektabla 409 ppi (pixlar per tum).
En av funktionerna som gör Realme GT till en flaggskepps mobil är den kraftfulla topp processor som driver den. Realm  GT har en av årets absoluta topp processorer under chassit nämligen Qualcomms nuvarande flaggskepps processor den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2,8 GHz. Den bättre varianten har ett RAM minne på 12 GB RAM och upp till 256 GB internminne. Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minneskort plats saknas så den minnesmängd man får från början är den man måste leva med under telefonens livslängd.
Telefonen är snabb och lyhörd och växlar mellan appar med mycket liten fördröjning. Denna sömlösa känsla får hjälp av displayens bilduppdaterings frekvens på 120Hz. beröringssamplingsfrekvens på displayen. Att spela tekniskt krävande mobilspel blir inte något problem när man gör det med den här mobiltelefonen.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Kameran är den enda aspekten av Realme GT som inte riktigt kommer nära ett flaggskepp även fast de kan producera mycket skarpa bilder i bra ljus ligger kameralinserna inte på samma höga kvalitetsnivå som hos kameralinserna som sitter i de fyra flaggskepps mobilerna.
Realme GT har ett enormt 4500 mAh batteri som enkelt kan hålla igång en genomsnittlig användningsdag. Batteriet har snabbladdning på 65W vilket medför att mobiltelefonens batteri klarar av att ladda hundra procent fullt på endast  trettiofem minuter. Detta är imponerande fort.
Realme GT är en av ett fåtal så kallade flaggskepps dödare som finns att tillgå. Den uppfyller de kategorier som krävs för att räknas som en sådan smartphone genom att den har topp specifikationer, en vacker, skarp display och ett batteri som klarar av en dag på en laddning. Så länge du kan bortse från  plastdesignen och de medelmåttiga kamerorna erbjuder den här telefonen imponerande valuta för pengarna. En Realme kostar från 499 dollar vilket motsvarar ungefär 4250 kronor exklusive moms. Ett exakt svenskt pris är inte ännu känt på grund av att den här mobiltelefonen inte har släppts till försäljning här ännu.
Nästa vecka kommer jag att publicera ett inlägg där jag informerar om fler flaggskepps dödare. Det vill säga topp mobiler som erbjuder topp prestanda till en lägre kostnad än andra topp mobiler.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?