Nubia RedMagic 6R

Det har bara gått tre månader sedan föregångaren Nubia RedMagic 6 lanserades nu får vi alltså redan en ny version av denna gaming mobil i form av Nubia RedMagic 6R.
Nubia Red Magic 6R har en helt annorlunda design än den vanliga Red Magic 6 men den är byggd av samma komponenter. Nämligen en front och baksida täckt av glas och kanter av metall.
Samtliga fyra kanter är plana med en viss krökning i hörnen.
Telefonen har samma två axelutlösare som Nubia RedMagic 6 på högra långsidan vilka är två beröringskänsliga områden som kan användas som specialknappar vid spelande.
Mobiltillverkaren har i det här fallet avsevärt minskat på den spelinriktade designen och istället gjort designen mer lik en vanlig smartphone och på så sätt är tanken att mobilen rent designmässigt ska bli mer attraktiv för en större grupp användare.
Tjockleken på 7,8 mm innebär knappast att den är supertunn men den blir tunnare än de flesta andra gaming mobiler vilket gör att den kan kännas väldigt annorlunda att använda. Att den är tunnare kommer naturligtvis till ett pris och det är att den har en mindre storlek på batteriet och att den saknar den kylfläkt som föregående modell har. Nubia RedMagic 6R kan med andra ord inte hålla igång spelsessioner fullt lika länge och den blir något varmare att hålla i handen under intensivt spelande.
Det finns en optisk fingeravtrycks läsare  inbäddad under displayen och den fungerar mycket snabbt och låser upp displayen korrekt.

Displayen är en AMOLED display på 6, 7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3. Detta är en skarp och tydlig display med en utmärkt kontrast och färgåtergivning. Den stora displayen har en maximal bilduppdaterings frekvens på hela 144Hz.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2, 8 GHz. 
Det faktum att Qualcomms  Snapdragon 888 processor sitter under chassit betyder att den har den mest kraftfulla processor du kan hitta vilken telefon som helst från 2021. Dess prestanda inney att mobilteu kan hantera de mest krävande mobilspel utan bekymmer. 
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns ingen möjlighet att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. Det finns också tre ytterligare modeller av samma smartphone. En har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, en har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och sedan har vi även en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Prestandan är därmed som väntat extremt bra vilket ju oftast är fallet med den här typen av smartphones. 
Operativsystemet är Android 11 med Nubias egna skinn RedMagic 4.0 som ett lager över Android. Den här mobiltelefonen har med andra ord inte alls något rent system.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter fyra kameralinser på baksidan av telefonen. Huvudkameran på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar. Som vanligt när det gäller kamerakvaliteten hos gaming mobiler är den okej men det förhåller sig naturligtvis så att kamerorna hamnar på den allra högsta nivån när en mobiltelefon är fokuserad på att ge en fantastisk spelupplevelse. Som tillverkare kompromissar man nämligen på de områden där man kan kompromissa med och i det här fallet trots det ge en så bra spelupplevelse som det bara är möjligt och det till en inte alltför hög prissättning.
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W. Detta betyder att batteriet är betydligt mindre än det som sitter i föregångaren och det leder till en något försämrad batteritid.
Nubia Red Magic 6R har bara en högtalare och den sitter i telefonens underkant. På grund av att Red Magic 6 har stereohögtalare blir man lite besviken av att Nubia RedMagic 6R inte har stereo högtalare. Det är trots allt en viktig detalj för mobiler med inriktning mot multimedia konsumtion. Det är självklart att en smartphone inriktad mot mobilspelande inte endast behöver topp prestanda för att klara av de mer tekniskt krävande mobilspelen den behöver också mycket utrymme så att man får plats med alla spel som man vill installera. Den här mobiltelefonen har gott om utrymme vilket är en stor fördel.
En Nubia RedMagic 6R kostar runt 599 dollar vilket motsvarar ungefär 5080 kronor exklusive moms.
Gaming mobiler är vanligtvis en väldigt nicshad produkt riktad mot oss hardcore gamers med sina specialfunktioner och design men Nubia RedMagic 6R skulle också passa för en person som aldrig spelar mobilspel. 
Kom ihåg att alltid läsa på när du funderar på att beställa en ny smartphone. Handla aldrig på impuls. Jämför specifikationer och priser och läs recensioner innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska beställa. På så sätt undviker man felköp och man kan också se till att få bästa möjliga mobiltelefon för sin budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?