TCL 20 Pro

TCL är inte direkt en stor mobiltillverkare så det är inte alls underligt ifall du inte redan känner till dem men de är definitivt en tillverkare värd att hålla koll på. Allra helst om du likt mig helst vill ha mycket mobil för pengarna. 
Den nyligen presenterade TCL 20 Pro är den bästa telefonen när det gäller prestandan bland deras senaste mobiltefoner.  Det betyder däremot inte att den är en flaggskepps mobil. Den här mobiltelefonen är snarare en budgetmobil i övre mellansegmentet.
TCL 20 Pro erbjuder en konkurrenskraftig upplevelse och designmässigt liknar telefonen mycket sin föregångare, men i år flyttade TCL kamerorna till telefonens vänstra sida.
De flesta moderna smartphones har stora kamerabumpar. TCL 20 Pro har å andra sidan en kameramodul som sitter jämnt med telefonens bakglas. För att vara ärlig är det uppfriskande att se en design som den här. Baksidan är matt frostat glas och sidorna är inneslutna i ram av metall. Materalvalet gör att telefonen känns premium i handen.
Det finns en extra knapp på mobiltelefonen, en knapp som man kan ställa in att aktivera en valfri funktion.Det är en positiv detalj som är väldigt användbart. 
Denna smartphone har en fingeravtrycksläsare under displayens yta och den låser oftast upp mobilen snabbt och korrekt. Det kan dock hända någon gång emellanåt att fingeravtrycksläsaren inte registrerar fingret korrekt men det sker sällan.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen är ganska snygg eftersom AMOLED tekniken ger djärva färger och toppkontrast med väldigt bra svärta. Displayens höga kvalitet och storlek innebär att den här mobilen är en fantastisk multimedia enheter som duger väl för att titta på film, YouTube videos eller spela mobilspel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 750G processor på 2 GHz och denna processor gör att TCL 20 Pro är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Vid mobilspelande fungerar den här mobiltelefonen utmärkt med bra flyt och lagg upplevs sällan. Det är möjligt att spela på de högsta grafikska inställningarna hos de flesta mobilspelen.
Den relativt kraftfulla processorn tillsammans med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 256 GB  medför att TCL 20 Pro erbjuder mycket för pengarna. Detta är faktiskt ganska imponerande och verkligen ett stort försäljningsargument om du planerar att ladda ner en mängd tekniskt krävande mobilspel, spara video och bilder. 
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Om du letar efter en mobiltelefon med fantastisk kamera kvalitet bör du välja en annan smartphone. Bilder tagna med TCL 20 Pro blir ofta helt okej men inte mer än så men samtidigt kan man knappast förvänta sig den allra högsta kvaliteten hos budgetmobiler i övre mellansegmentet. Dessa är förbehållna de dyra flaggskepps mobilerna.
Telefonen har ett batteri på 4500 mAh vilket är en anständig batteristorlek men trots det klarar inte den här mobiltelefonen av en hel dag på en laddning. Det är faktiskt en aning underligt med tanke på batteristorleken vilket indikerar att telefonen inte är riktigt optimerad. Det är möjligt att det här rättas till med en uppdatering vid ett senare tillfälle. Batteritiden är inte katastrofal även om den faktiskt kunde vara bättre.
Denna smartphone säljs tyvärr inte officiellt här i Sverige vilket är trist men den är förstås alltid möjlig att beställa från någon utländsk nätbutik men då tillkommer bland annat den svenska momsen på säljarens pris. En detalj som är viktig att vara medveten om när man beställer dyrare grejer från utlandet. Man kommer i annat fall få en obehaglig överraskning när leveransen anländer till Sverige.
En TCL 20 Pro kostar 500 dollar och det motsvarar ungefär 4300 kronor exklusive moms, postens hanterings avgift och frakten.
TCL 29 Pro är en bra telefon men kanske en som inte är den absolut bästa inom sin kategori. Om allt du vill ha är en snygg telefon med en fantastisk display och ett överkomligt pris är den ändå verkligen värd att överväga.
Jag tycker att det är viktigt att vi alla känner till att det finns betydligt fler mobiltillverkare och mobilmärken än de som säljs här i landet och till och med en del märken som säljs här är helt okända för många människor. Det är förstås synd eftersom det visar hur lite pålästa folk är inom området mobiltefoner. Det är en av anledningarna till att den här bloggen existerar. Att öka medvetenheten bland allmänheten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.