Motorola One 5G

Motorola One 5G är en bra allround mobiltefon med bättre processor, batteritid och display kvalitet än många andra enheter inom samma prispunkt.
Denna smartphone i övre mellansegmentet har en utmärkta batteritid, hög uppdateringsfrekvens och 5G anslutning och det medför att den blir en solid budgetmobil.
Telefonen har en hålslagskärm i den övre delen av den stora displayen med två utskärningar för selfie kamerorna. Ramarna runt displayen är relativt tunna men absolut inte alls lika supertunna som de är hos flaggskepps mobilerna men det är trots allt en stor skillnad när det gäller priset så man kan inte förvänta sig exakt samma standard som hos dyra flaggskepps mobiler. Chassit är helt och hållet konstruerat av plast. Fingeravtrycksläsaren sitter inbäddad i Powerknappen och den sitter på Motorola Ones högra långsida. Mobilen har även en dedikerad Google Assistant knapp vilket är en praktisk detalj som förhöjer intrycket av mobiltefonen.
På baksidan av telefonen finns en fyrkantig kameramodul som bara sticker ut en aning från chassit. Telefonen har en plastbaksida, men den känns robust och inte billig vilket ibland kan vara fallet när det gäller lite billigare mobiler.

Displayen av typen LCD vilket är vanligt förekommande hos billigare mobiltelefoner är på 6,7 tum med bildförhållandet 21:9 vilket innebär att displayen till och med är mer långsmal än vanligt. Displayen har 1080×2520 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Den har med andra ord en stor, skarp display med bra färgåtergivning och bettaktningsvinkel och det gör mobilen lämplig för multimedia konsumtion. Att spela mobilspel, titta på YouTube videos eller film blir en fantastisk upplevelse med denna smartphone.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765 processor på 2,3 GHz och det är framförallt processorn som gör att Motorola One 5G är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Det existerar endast en variant av den här mobiltelefonen och den har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med möjlighet till att installera ett minneskort för att utöka den redan bra minneskapaciteten ytterligare.
I fronten sitter ovanligt nog två framåtriktade kameralinsen på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) respektive en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar. Bilder som tagits med huvudkameran såg fin ut när det kommer till detaljåtergivningen  men inte fullt lika bra när det gäller färgåtergivning eller kontrast. Man kan dock ta bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Det stor 5000 mAh batteriet är bra för att driva telefonens skärm med hög bilduppdaterings frekvens och att spela mer avancerade mobilspel fungerar utmärkt på denna sida. Man kan lätt klara en och en halv dag på en laddning. 
Motorola One 5G har ingen unik eller mer premium design utan den ser på många sätt ut som många andra budgetmobiler i övre mellansegmentet. Men om man tycker att det är viktigast att ha en duglig, något billigare mobiltelefon som hjälpligt klarar av det mesta så är Motorola One 5G ett utmärkt alternativ väl värd att fundera på att skaffa. Den här mobiltelefonen säljs dessvärre inte officiellt här i Sverige men den är förstås alltid möjligt att beställa från någon utländsk nätbutik men tänk i så fall på att bland annat den svenska momsen läggs till på priset. Annars finns det en massa andra bra mobiltelefoner från Motorola som faktiskt säljs här.
En Motorola One 5G kostar 420 Euro vilket motsvarar ungefär 4270 kronor exklusive moms. Med momsen hamnar man på 5340 kronor. Nu när vi känner till det ungefärliga priset undrar man förstås varför man ska välja till exempel en Motorola One 5G när man kan få toppmobilen OnePlus 8T för 4990 kronor? Man får nämligen en mer elegant design med kanter av metall och bakstycke täckt av glas samtidigt som man får bättre specifikationer med bland annat en kraftfull topp processor till en lägre kostnad. Det är klart att för att veta att det är på det sättet behöver man vara påläst innan man beställer sin nya smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?