OnePlus Nord CE (Core Edition)

OnePlus Nord CE 5G är nu officiell presenterad och det verkar vara en bra budgettelefon i övre mellansegmentet. Denna smartphone är nu tillgänglig för förbeställning i Europa
OnePlus Nord CE 5G följer formeln och kopierar mycket från det ursprungliga OnePlus Nord. Jag tyckte att OnePlus Nord var ganska tilltalande när det gäller design och även den här nya modellen har en tilltalande design.
Om du har sett OnePlus Nord (2020) vet du ungefär hur fen här telefonen ser ut.
OnePlus Nord CE 5G har en plastram samt en plastbaksida. När det kommer till fysisk storlek och vikt är OnePlus Nord CE tunnare och lättare än OnePlus Nord men lite högre och bredare.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och smidigt.
OnePlus Nord CE 5G finns i tre färgalternativ: Charcoal Ink, Silver Ray och Blue Void

Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 410 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel.
Operativsystemet är Android 11 och den har OnePlus skinn Oxygen OS 11 som råkar vara ett väldigt bra skinn över Android. Jag personligen föredrar ett helt rent operativsystem utan pålägg men Oxygen OS är det näst bästa eftersom det är så pass bra optimerat samtidigt som det har användbara funktioner.
Telefonen drivs av en åttakärning Snapdragon 750G 5G processor som ligger i övre mellansegmentet och därmed hamnar relativt nära toppmobilernas processorer när det gäller kraft och snabbhet. Denna processor från Qualcomm kan enkelt hantera de flesta uppgifter utan problem. 
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och den har ett inbyggt minne på 256 GB.
Med sâ pass mycket internminne behöver man knappast någon extra minnesmängd så plats för ett minneskort saknas.
OnePlus Nord CE är utrustad med ett tredubbelt kamerasystem som innehåller en 64 Megapixlars huvudkamera (vidvinkel lins), en 8 Megapixlars kameralins (ultra vidvinkel) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. 
Inuti OnePlus Nord CE:s plastchassi sitter ett 4500 mAh batteri som kan laddas från 0% till 70% på 30 minuter vilket är imponerande. 
Nord serien verkar vara en stor succé för OnePlus vilket tydliggörs av att OnePlus precis har presenterat ännu en nya prisvärda mobiltefon i denna serie.
Nya OnePlus Nord CE är en lättare uppgradering jämfört  med föregångaren med en aning bättre batteritid.
En OnePlus Nord CE kostar från 3490 kronor och det gör mobiltefonen väldigt prisvärd.
Föregångaren har byggts av mer premium material då den har en baksida täckt av glas istället för plast och den har fyra kameralinser på baksidan istället för tre kameralinser. 
När man vet att OnePlus Nord (2020) endast kostar hundra kronor mer får man ta sig en rejäl funderare över vilken av de två modellerna som är bäst för just dig. Handla aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut. Läs recensioner och jämför olika mobiltelefoner innan du bestämmer dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.