Nubia RedMagic 6

Om du gillar mobilspel är 2021 ett utmärkt år eftersom det i år kommer att lanseras ett flertal intressanta nya mobilspel som till exempel PUBG New State, Punishing Gray Raven och Apex Legends Mobile. Mobilversionen av Valorant är också under utveckling men den lanseras sannolikt tidigast nästa år. Förutom alla dessa avancerade mobilspel lanseras en hel del gaming mobiler och Nubia RedMagic 6 är en av de billigare.
RedMagic 6 är ganska prisvärd i en jämförelse med andra speltelefoner.
Nubia Red Magic 6 har en stor display så det finns gott om yta för att se det mobilspel du för tillfället spelar tydligt.
De något tjockare topp och bottenramarna hjälper till att minska oavsiktliga beröringar under spelande. 
Det finns en röd mönstrad specialknapp vilken aktiverar  Game Space på vänster  långsida med insugningsventilen för kylfläkten bredvid den. Volymknappen sitter även den på vänster långsida och höger långsida är utrustad med Powerknappen samt en brusreducerande mikrofon. Här sitter också de två axelutlösarna vilka är två beröringskänsliga områden som kan användas som specialknappar vid spelande.
Baksidan har en oval form som sticker ut något från chassit och glasytan drar till sig fingeravtryck och medför att telefonen är lite hal. Denna smartphone med baksida täckt av glas och har en metallram som går runt hela mobiltefonen.
RedMagic 6 har stereohögtalare för anständigt ljud i spel men den har också ett hörlursuttag vilket är en fördel.

Nubia RedMagic 6 har en 6,8 tums AMOLED display med  1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 387 ppi ,(pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och en maximal bilduppdaterings frekvens på 165Hz. 
Nubia Red Magic 6 har i grund och botten den bästa tillgängliga prestandan för 2021 med en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz och ett RAM minne på 8 GB. Det finns tre olika varianter av denna smartphone och basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men sedan finns det en variant med ett RAM minne på 12 GB och samma mängd inbyggt minne men värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på hela 256 GB. Ingen av varianterna har plats för ett minneskort.
Det är självklart att en smartphone inriktad mot mobilspelande inte endast behöver topp prestanda för att klara av de mer tekniskt krävande mobilspelen den behöver också mycket utrymme så att man får plats med alla spel som man vill installera.
Den här mobiltelefonen har en intern fläkt som i kombination med telefonens  vätskekylsystem gjör den till en av de mest bekväma telefonerna att spela spel på under längre spelsessioner. Telefonen blir aldrig varm.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Huvudkameran kan fånga en rimlig mängd detaljer för att skapa skarpa bilder men det här är en gaming mobil och därmed ligger knappast fokus på fotografering. Bilder tagna med Nubia RedMagic 6 är oftast helt okej men det rör sig absolut inte om den allra högsta kvaliteten.
Batteritiden hos  RedMagic 6 är fantastisk. Med ett 5050 mAh batteri klarar den enkelt en hel dag med hög användning. Även med en solid timmes spelande.
En Nubia RedMagic 6 kostar 545 dollar vilket motsvarar ungefär 4600 kronor exklusive moms.och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?