Samsung Galaxy S20 FE 2021

Samsung Galaxy S20 Fan Edition är fortfarande en mycket bra telefon nu närmare nio månader efter lanseringen. Den är tillverkad med avancerade delar där det räknas och har åldrats med värdighet.
Den erbjöd prestanda nästan identisk med den för telefoner som kostade dubbelt så mycket.
Samsung Galaxy S20 FE var också en av de första telefonerna som erbjöd en bilduppdaterings frekvens på 120Hz till ett mellanklasspris men den släpptes i oktober 2020 vilket innebär att den börjar bli nio månader gammal. Så är den fortfarande värd att beställa 2021? Det ska vi ta reda på i detta blogginlägg.
Den har en matt plastbaksida med en aluminiumram och finns i en massa färgglada alternativ. Den rektangulära kameramodulen sitter placerad på bakstyckets övre vänstra hörn och baksidan i övrigt är helt tom. 
Man får tre kameralinser på baksidan vilka inkluderar en ultravid kameralins och en telefoto lins så bildkvaliteten bör vara hyffsat bra. 
När det gäller ljudet har Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) stereo högtalare vilket förstås är bra att ha när man tittar på streamad film eller spelar mobilspel.

Displayen är en AMOLED display 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och det ger en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum).
Samsung Galaxy S20 FE som säljs här i Sverige har en åttakärnig Exynos 990 processor på 2,73 GHz men den modell som säljs i både USA och Sydkorea har den något bättre Snapdragon 865 processorn. Basmodellen som kostar 5990 kronor har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med plats för ett minneskort på upp till 1TB. Det finns gott om utrymme för ens egna nedladdningar av appar, bilder man har tagit och video filmad med mobiltefonens kameror.
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och sitter i ett runt hål i displayens mittersta överdel. På baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) samt ytterligare en lins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och LED blixt. Den övergripande kamerakvaliteten är mer än godkänd, föga överraskande då det rör sig om en toppmobil från en stor mobiltillverkare.
Operativsystemet är Android 10 men är uppgraderingsbart till den fortfarande senaste versionen Android 11. 
Batteriet på 4500 mAh har stöd för snabbladdning på 25W och snabb trådlös laddning på 15W. 
Samsung Galaxy S20 FE är fortfarande en av de mobiltefoner som erbjuder mest mobil för pengarna. Den är mycket billigare än den vanliga Samsung Galaxy S21 som har en prislapp på 7990 kronor.
Den här mobilen är helt klart fortfarande den bästa Samsung tillverkade mobiltefonen när det kommer till värdet. Man får ovanligt mycket för pengarna när man skaffar sig en Samsung Galaxy S20 FE.
Samsung var tvungen att kompromissa på några ställen för att hålla priset nere, från skärmupplösning och RAM minne till laddningen och plastbaksidan.
Ett alternativ till Samsung Galaxy S20 FE är bland andra OnePlus 8T med en åttakärnig Snapdragon 865 processor och ett i mitt tycke bättre skinn över Android och den kostar 5490 kronor.
Läs alltid på innan det är dags att skaffa en ny smartphone och jämför olika mobiltelefoner innan du bestämmer dig för på så sätt undviker man felbeställningar och man kan få bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man kan spendera. Var en medveten mobilköpare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?