OnePlus Nord N200

OnePlus Nord N200 har inte någon unik design eftersom den till stor del är en kopia av Oppo A53 5G. Det betyder att de två telefonerna delar samma grundchassi. Men en stor skillnad är att Oppo A53 har en bakre fingeravtrycksläsare vilket OnePlus Nord N200 inte har. 
Displayen böjer sig så lite runt kanterna där det möter ramen. OnePlus Nord N200 har både en  ram och bakpanel av plast. De rundade hörnen, de rundade sidokanterna och de släta materialen ger en mobiltelefon som ligger skönt och bekvämt i handen.
Den övre kanten är helt tom, hörlursuttaget, USB C-laddningsporten och ena högtalaren sitter på telefonens underkant. Den här mobiltelefonen har stereo högtalare för ett finare och mer tydligt ljud.
På vänster långsida hittar man volymknappen och SIM / microSD-kortplatsen. Powerknappen med integrerad fingeravtrycksläsare finns på höger sida av telefonen. Fingeravtrycksläsaren är snabb, lyhörd och fungerar alldeles utmärkt.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och med 1080×2400 pixlar landar pixeltätheten på respektabla 406 ppi. Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz vilket är ovanligt hos mobiltefoner i den här prisklassen. Detta är trots allt en budgetmobil och inte en flaggskepps mobil.
Displayen har levande färger, hög kontrast, anständiga betraktningsvinklar och tillräcklig ljusstyrka för att det som visas på displayen även ute i solljus.
OnePlus Nord N200 är byggd kring  Qualcomms mest prisvärda 5G processor  Snapdragon 480 processor på 2 GHz.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och på baksidan i den rektangulära kameramodulen sitter tre kameralinser på 13 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Kamerorna klarar av att ta fina bilder i vid bra ljusförhållanden men det rör sig långt ifrån om den allra högsta kamerakvaliteten. Den kan ge dugliga bilder men knappast mer än så.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 18W.
Det låga priset gör denna budgetmobil till ett bra köp med tanke på den prestanda mobilen har. Man får helt enkelt okej specifikationer och 5G funktion till en lägre kostnad. Telefonen är dessvärre endast planerad att släppas i USA och Kanada utan någon uttalad expansion till andra länder. Så vi i Sverige får hålla till godo med OnePlus Nord CE som är en mobiltelefon med bättre prestanda och därmed ett något högre pris än OnePlus Nord N200. Telefonen kostar 200 Euro vilket motsvarar ungefär 2020 kronor exklusive moms. 
Det finns väldigt många dugliga budgetmobiler idag som duger gott och väl för det som de flesta människor använder sin mobiltelefon till. Men om du likt mig själv gärna spelar mer tekniskt krävande mobilspel är det bättre att satsa på att skaffa en budgetmobil i övre mellansegmentet eller allra helst en flaggskepps mobil om man har råd med det. 
Det är hur du använder din smartphone som avgör vilken som duger för just dig och det är extremt viktigt att läsa på innan man beställer sin nya smartphone. Läs recensioner och jämför specifikationer och priser innan du bestämmer dig för att undvika kostsamma felköp. Allt för många handlare en ny mobiltelefon på impuls och det är dags att ändra på det.
Det är lite synd att vi här i landet inte får tillgång till denna bra budgettelefon men alla mobiltefoner släpps inte till försäljning i alla länder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?