Bästa fitness apparna 2021

Om du försöker vara mer fysiskt aktiv, öka antalet dagliga steg eller bränna mer kalorier kan fitness appar hjälpa nå dina kroppsliga mål. Idag är det lättare än någonsin att hålla koll på sin kondition och hitta motivationen att träna tack vare det enorma utbudet av fitness appar som finns på marknaden idag. Många (men inte samtliga) är dessutom helt gratis att ladda ner och använda. 
Tack vare träningsappar och fitness armband kan vi komma åt några av de bästa  träningsprogrammen när som helst och var som helst. Oavsett om du nyligen har börjat försöka komma underfund över vilka typer av rörelser som känns bäst för din kropp eller du har kommit längre och letar efter en mer detaljerad vägledning för att finjustera din träning.
Dessa appar är i allmänhet omfattande vilket betyder att du kan använda dem för att ha koll på mer än bara din träning. De flesta appar låter dig spåra fysisk träning, din kost, vattenförbrukning, sömnmönster och till och med ditt humör.
Fitnessappar är en utmärkt källa till kunskap om fitness, näring och hälsa. Du har tillgång till allt detta genom att klicka på en knapp eller två.
Att använda de bästa gratis träningsapparna kan hjälpa dig att öka din motivation och ge dig inspiration.
På det sättet kan du lära dig mer om hur du når dina hälso och fitnessmål helt utan kostnad. Är du redo för att få en personlig tränare i fickan?

8fit kombinerar tränings och måltidsplanering för att hjälpa användarna att uppnå sina träningsmål. Oavsett om målet är att bygga upp muskler eller eller gå ner i vikt. En konditionsbedömning hjälper dig att placera din initialnivå och matcha dig med träningsrutiner och måltidsplaner anpassade efter dina specifika mål.
8fits övningar baseras på intervallträning med hög intensitet i korta men intensiva träningspass med din kroppsvikt som ditt huvudsakliga träningsverktyg. Vilket gör den idealisk för träning inomhus utan utrustning. Måltidsplanerar funktionen i den här fitness appen ger råd baserat på dina träningsmål, smak och kostpreferenser och kommer med livsmedelslistor och listor över mat att äta och undvika.

FitNotes levereras med en lista över övningar uppdelade efter muskelgrupp. Du kan enkelt lägga till dina egna övningar också ifall du har kunskapen och vill det. 
Att ha koll på sin vikt och träningsövningar är väldigt enkelt, och du kan redigera dina poster om du gör ett misstag. Du kan också spåra konditionsträning, se en månadsvy av dina träningspass, spåra din kroppsvikt och fettprocent. Man får även en fin analys av vad du har åstadkommit och all information kan säkerhetskopieras till Google Drive eller Dropbox
Denna fitness app är helt och hållet gratis och det krävs inget konto alls.

Jefit precis som med FitNotes kan du använda för att spåra dina träningspass men med stort fokus på tyngdlyftning. Där den skiljer sig mest från FitNotes är antalet funktioner och träningsidéer som appen innehåller. Den försöker erbjuda många fler funktioner än konkurrenterna.
Den erbjuder olika program med fokus på  styrke träning både på gym med vikter och hemma med kroppsvikt träning.  Den har en inbyggd databas med övningar (med instruktions videor) för att säkerställa att du utför övningarna exakt rätt. Denna träningsdatabas har tusentals övningar sorterade efter vilken kroppsdel man vill bygga upp.
Förutom instruktioner har appen en träningsplanerare, träningslogg, framstegsspårare med mera. Allt synkroniseras med din Jetfit profil för att säkerställa att ingen sparad information går förlorad ifall du skulle byta smartphone eller din nuvarande mobiltelefon skulle gå sönder.

Fitbit är en nödvändighet om du äger en träningsklocka eller ett fitness armband från Fitbits men även personer som inte äger en sådan kan använda sig av appen. Den kan alltså fungera på egen hand som en fitness app. Även utan att registrera dig för Fitbit Premium kan du använda appen för att hitta olika träningspass, näringsprogram och till och med använda den för att hålla koll på din sömn. Fitbit appen fungerar däremot bäst när den används i kombination med en Fitbit smartklocka eller fitness armband. Du kommer att kunna hålla koll på dina träningspass, ha koll på hur många steg du har tagit och få en djupgående sömnanalys.

NRC (Nike Runners Club) är en av de bästa fitness apparna. Den sparar statistik,  Den har tydliga fitness övningar sorterade Filtrera efter kategorier som specifik muskelgrupp, tid du behöver spendera och träningstyper. Man kan bland annat välja mellan styrketräning, konditionsträning eller yoga.
Det finns talade instruktioner att lyssna på i hörlurarna vilket är väldigt praktisk när man är utomhus och tränar. Det finns också olika utmaningar för att hålla dig underhållen och hålla motivationen och intresset uppe. Det är en app som jag tycker att varje löpare borde ha i sin mobiltelefon.

Nu finns det inga ursäkter för att inte börja röra på sig och motionera. Det behövs inga dyra gymbesök för man kan träna till en väldigt låg kostnad. Det är bara att installera en gratis fitness app som passar dig, köpa lämpliga träningskläder, några hantlar eller löparskor och sedan köra igång med träningen. Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.