Fitbit Luxe

Fitbit Luxe är framtagen för att ge ett elegant fitness armband för den som föredrar en mer stilfull look.  Det är det första Fitbit armbandet  som använder en AMOLED display och har ett chassi i rostfritt stål som gör den till något du vill ha på dig även när du inte tränar. Själva klockans chassi i kombination av ett silikonband passar utmärkt tillsammans och ger Fitbit Luxe en snygg och modern design.
Uret är gjort av guldfärgad, platinafärgad eller grafitfärgad rostfritt stål, medan spännet på silikonbanden är gjord av anodiserat aluminium.
Fitbit Luxe är helt enkelt visuellt slående, särskilt jämfört med de flesta andra  fitness armband. 
Man kan knappast missta det för ett smycke när det är ihopkopplat med standardbandet men det skulle verkligen inte se opassande ut på din handled vid en formell middagsfest heller.
Fitbit Luxe är i grunden en avancerad version av Fitbit Inspire 2. Den är designmässigt mer polerad och kommer med några extra funktioner.
Luxe är vattentålig i upp till 50 meter. 

Under daglig användning presterar Luxe fantastiskt och ger noggrann steg och hjärtfrekvens avläsning, med statistik ihopsamlad under dagen tillgänglig med några knapptryckningar och mer detaljerad information finns tillgänglig i Fitbit appen.
Fitbit Luxe har en liten AMOLED display på 0,76 tum med 124×206 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas men tillverkaren anger tyvärr inte vilken version det rör sig om. Det är långt ifrån den bästa display där ute men den duger gott och väl för vad den är tänkt att göra. En träningsklocka behöver ju inte ha samma höga kvalitet som en mobiltelefon tänkt att användas för att titta på streamad film, YouTube videos eller spela mobilspel. De har ju helt olika användningsområden och därmed blir kraven också olika.
Luxe visar inkommande aviseringar och även längre textmeddelanden och när den är ansluten till en mobiltelefon kan du svara med förorogrammerade textmeddelanden.
Samtal kan avvisas eller accepteras frän klockan men för att svara måste man använda sin smartphone. 
Navigering är enkelt. Du sveper uppåt för att nå information över din dagliga aktivitet. Du sveper neråt till åtkomstinställningar och ett Stör ej läge och sveper åt vänster eller höger för att bläddra bland alla appar. Om du dubbelklickar på displayen kan du när som helst komma tillbaka till huvudsidan.
Du kan inaktivera aktivitetspåminnelser eller ange vilka tider du vill träna och vilka dagar.
Displayen har inte ett Always On läge så displayen tänds när du trycker två gånger på displayen eller när du lyfter armen.
Fitbit Luxe har en optiska pulssensor som kan mäta syremättnad i blodet (SpO2). 
Faktum är att Fitbit Luxe har nästan allt du vill ha från ett fitness armband, en pulsmätare, stegräknare, sömnspårning, vattentålighet och grundläggande synkronisering med din telefon.
Detta fitness armband kan mäta din puls, stressnivå, kalori förbränning och den kan till och med hålla koll på din menstruation (om du råkar vara en kvinna). Spårar din personliga träningsnivå för att hjälpa dig att få en bättre förståelse för hur det går med din träning och lära dig hur du kan förbättra din träning efterhand med hjälp av att den anger Cardio Fitness poäng i appen.
Via Fitbit appen erbjuder Fitbit Luxe följande förinstallerade genvägar för aktivering av mätning av de olika träningspassen cykling, löpning, simning, löpband, promenader och träning.
Den saknar inbyggd GPS men man kan fortfarande spåra sina utomhusaktiviteter via ansluten sin mobiltelefons GPS. 
En Fitbit Luxe med basdesign kostar 1590 kronor men det finns en ännu lyxigare variant med ett armband med en guldfärgad aluminium kedja och den kostar 2090 kronor.
Fitbit anger batteritiden till upp till fem dagar. 
Den tillhörandeFitbit appen finns i både App Store och i Googles PlayStore.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030