Umidigi Power 5

UMIDIGI Power 5 är en budgetmobil som duger för dem som inte har allt för krav men ändå vill få en okej upplevelse.
Telefonen kommer som årets version av företagets sensationella UMIDIGI Power serie bättre känd för sin batterikapacitet. Det behöver inte sägas att den senaste modellen håller traditionen intakt genom att fortsätta att använda ett ovanligt stort batteri.
Displayen har en flärp i displayens övre del och där är den främre kameralinsen placerad. Det och att ramarna runt displayen inte är super tunna avslöjar att den här mobiltelefonen inte alls är en flaggskepps mobil. Dagens lite dyrare topp mobiler brukar nämligen ha hål i displayen för selfie kameran och ramarna brukar vara tunna i alla fyra riktningar. Detta är en budgetmobil och både kanterna runt telefonen och baksidan är konstruerade av plast. På baksidan sitter den rektangulära kameramodulen och horisontalt under den finns en stor och tydlig text där det står Beyond dreams.
Den typen av design är inte något jag personligen tycker om så för mig är det en mindre nackdel. De flesta personer använder dock mobilfodral och därmed ser man ändå sällan baksidan i alla fall.
På högra långsidan i Powerknappen sitter en integrerad fingeravtrycksläsare och på vänster långsida sitter en specialknapp som man själv kan programmera in att aktivera valfri funktion. Umidigi Power 5 har även en infraröd termometer sensor på baksidan med vilken man kan mäta temperaturen på något eller någon när man riktar sensorn termometern mot något/någon. Den mäter oftast av temperaturen helt korrekt men man måste hålla sensorn väldigt nära ytan man vill kolla temperaturen på för att den ska lyckas läsa av över huvudtaget.
UMIDIGI Power 5 finnsi tre färgalternativ: Kolgrå, Safirblå och Jadegrön.

Denna smartphone har en LCD display på 6,53 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar vilket innebär att den får en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Den åttakärnigs MediaTek Helio G25 processorn på 2 GHz tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme ger en hyfsat bra upplevelse. Det är inte den mest kraftfulla mobilen på marknaden men den är tillräckligt kraftfull för att utföra vanliga arbetsuppgiftert effektivt. Dessutom är denna  processor optimerad för spel med HyperEngine teknik så att spela mobilspel bör åtminstone vara okej men förvänta dig inte den allra bästa spelupplevelsen från en smartphone inom den här kategorin och prisklassen.
Det existerar även en basmodell med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Telefonen har plats för ett minneskort.
Selfie kameran i fronten är på 8 Megapixlar och sitter en flärp i mitten av mobilens överkant. På baksidan sitter tre kameralinser på 16 Megapixlar, 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har autofokus, digital bildstabilisator och en LED blixt.
För en mobil med ett pris så lågt som 1300 kronor bör man tycka att UMIDIGI Power 5 har en ganska bra kamerakvalitet. Man kan knappast förvänta sig något bättre baserat på vad mobilen kostar.
Batteriet är på 6150 mAh och det är snarare batteriets storlek än processorns kraftfullhet som har gett den här mobiltelefonen sitt namn.
Power serien är utformad för att ge långvarig användning med sitt högkapacitets batteri.
Om du letar efter en smartphone med ett överkomligt pris som du kan använda för att surfa på nätet, ringa, skicka sms samt eventuellt spela enkla mobilspel är Umidigi Power 5 ett utmärkt alternativ. Om du däremot är en mer krävande användare som gärna spelar tekniskt avancerade mobilspel med fantastisk grafik och mer påfrestande spelmekanik bör du undvika den här typen av smartphones och istället skaffa en flaggskepps mobil eller alternativt en budgetmobil i övre mellansegmentet. Tänk på att det pris säljaren anger är just säljarens pris och inte det pris man i slutändan betalar. Den svenska momsen, postens hanterings avgift och eventuella tullavgifter tillkommer. En importerad smartphone som den här blir oftast med andra ord inte lika tokbillig som man först kan få intrycket av.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?