Samsung Galaxy A22

Samsung Galaxy A22 5G är en kommande budgetmobil som presenterades i början av Juni och som precis har lanserats i Europa.
Detta är alltså en budgetmobil men dess design har inspirerats av Samsungs budgetmobiler i mellansegmentet med relativt tunna ramar runt displayen även om pannan och hakan är en aning tjockare. I displayens överdel sitter en flärp för selfie kameran. Detta är en design detalj som inte är fullt lika modern som den var för ett par år sedan eftersom majoriteten av dagens smartphones istället har hål i displayens övre del för att på så sätt få plats för den främre kameralinsen. 
Det här är en billig telefon så det är väl ingen överraskning att Samsung Galaxy A22 5G har ett chassi gjord av plast men den känns bra i handen och att en mobil är gjord av plast är ingen större nackdel så länge materialet håller en hög kvalitet vilket den gör här.
På baksidan sitter tre kameralinser i en kvadratisk kameramodul i övre vänstra hörnet.
Det existerar även en vanlig 4G modell men det finns vissa skillnader mellan dessa två olika varianter.
Till att börja med kommer Samung Galaxy A22 5G med en något större display av typen AMOLED medans den andra modellen har en lite mindre LCD display. Mobiltelefonerna använder också två olika processorer men båda är gjorda av MediaTek.
Fingeravtrycksläsaren sitter i Powerknappen på höger långsida vilket är en helt okej placering men jag personligen föredrar att ha fingeravtrycksläsaren under displayens yta alternativt på mobiltelefonens baksida men det är helt och hållet en fråga om tycke och smak.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 399 ppi (pixlar per tum). Displayen är stor, skarp och tydlig så Samsung Galaxy A22 5G blir därmed en bra multimedia enheter lämpad för film och video konsumtion.
Basmodellen kommer med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. Det existerar även andra bättre varianter med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och en annan variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Alla varianter säljs inte i alla länder. 
Precis som många av de andra billiga 5G telefonerna som nyligen lanserats drivs den av en åttakärnig MediaTek Dimensity 700 processor på 2,2 GHz och det är en typisk budgetprocessor som tyvärr inte duger för spela mer avancerade mobilspel som till exempel PUBG, Call Of Duty Mobile, Genshin Impact och absolut inte Fortnite. Om du ändå aldrig spelar mobilspel och mest använder din smartphone till att ringa samtal och surfa på nätet emellanåt duger den men inte för mer krävande arbetsuppgifter än så. 
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten kan vara okej men knappast mer än så men man kan inte förvänta sig topp kvalitet hos en budgetmobil. Man får trots allt oftast exakt vad man betalar för även om det i undantagsfall finns mobiltefoner som erbjuder mycket för pengarna men det här är en mobiltelefon från Samsung och den mobiltillverkaren har aldrig satsat på att ta fram mobiler som erbjuder otroligt mycket för pengarna.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 15W. 
Den kommer att finnas till försäljning från 1 juli 2021 med en rekommenderad prislapp på 2490 kronor. Den finns i färgerna grått, vitt och ljuslila.
Samsung Galaxy A22 5G är ett bra alternativ för dig som vill ha en mobiltelefon med ett överkomligt pris men den passar långt ifrån alla användare eftersom den har en inte alltför kraftfull processor. Den skulle med andra ord inte vara en ideal smartphone för hardcore gamers som ju behöver mer kraftfulla mobiltelefoner.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan att först läsa på om de olika alternativen inom din budget. Läs recensioner och jämför specifikationer innan du bestämmer dig för att på så sätt undvika felköp som kommer att göra dig besviken.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?