Månadens mobiltefon (Juli 2021).

Xiaomis Redmi Note 10 Pro som presenterades i mars 2021 är en av de bästa billiga mobiltefonerna hitintills i år. Den har ett
premium utseende och känns väldigt robust och välkonstruerad. Kanterna runt telefonen är av plast som baksidan är täckt av glas med en omdesignad kameramodul.
Den är inte bara stor, den sticker dessutom ut ganska mycket från chassit och därför vippar telefonen när den används liggande på ett bord. Det kan vara en mindre nackdel men de allra flesta av oss brukar ändå använda mobilfodral och då upphör det problemet.
Designmässigt ser den lika mycket ut som ett flaggskepp som de senaste toppmobilerna men den tillhör inte riktigt den kategorin av smartphones. Xiaomi Redmi Note 10 Pro är snarare en budgetmobil i övre mellansegmentet. Den här kategorin av mobiler passar de flesta användare, till och med dem som gärna spelar tekniskt krävande mobilspel. Det är klart att det alltid är bäst att ha en ännu mer kraftfull toppmobil när man håller på med den typen av aktiviteter.
Framsidan domineras av en stor display med tunna ramar runt om. 
Den nedre delen (hakan) är något bredare än de övriga ramarna men den är tunnare än vad som ofta är fallet med budgetmobiler.
Det finns också en fingeravtrycksläsare på höger sida av telefonen, och på toppen hittar du ett hörlursuttag vilket är en sällsynthet hos telefoner idag.
Xiaomi Redmi Note 10 Pros sidmonterade fingeravtrycksskanner är dock väldigt snyggt integrerad i Powerknappen. Fingeravtrycksläsaren låser upp mobilen väldigt snabbt.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro har en IP-53 Certifiering vilket innebär att den är damm och stänktålig.

Displayen av typen AMOLED är på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5. Displayen är stor, skarp och tydlig och det medför att mobiltelefonen blir en fantastisk multimedia enhet lämpad för att titta på streamad film eller spela mobilspel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 732G processor på GHz och det är en processor som brukar sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet. Den är med andra ord rätt så kraftfull och snabb men utan att ligga på exakt samma höga nivå som processorer som sitter i flaggskepps mobilerna.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men det finns ytterligare två versioner av samma smartphone. En har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och den andra har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det är möjligt att utöka minneskapaciteten ytterligare med hjälp av ett minneskort. När du väl har valt vilken mobiltefon som passar just dig bäst kan man inte tänka att man har funderat färdigt för ofta finns det flera olika varianter av samma smartphone. Det gäller även här att välja vilken variant som duger för dig.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan i den stora kameramodulen sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt. Det finns varken optisk zoom eller optisk bildstabilisator här vilket kan vara en mindre nackdel för den användare som gärna tar mycket bilder med sin mobiltelefon.
Kamerorna klarar av att ta skarpa och livfulla bilder, särskilt i miljöer med gott om ljus. Bilder som tas i mörkare miljöer blir okej.
Batteriet är på 5020 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W vilket gör att batteriet kan laddas femtionio procent fullt på trettio minuter.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro är en av de bästa lite billigare nyare mobilerna på marknaden just nu. Man får en fantastisk display, snabb prestanda, lång batteritid och en solid kamera för strax under 3000 kronor. Designen är i mina ögon väldigt snygg och stilren. 
Det är av denna anledning som MobilExperten har utsett Xiaomi Redmi Note 10 Pro till Månadens mobil. 
Mobiltillverkaren Xiaomi har precis när det här inlägget skrevs faktiskt gått om iPhone när det gäller försäljnings siffror och är nu alltså världen näst största mobiltillverkare. Samsung är fortfarande störst. 
Slutligen vill jag återigen poängtera att det är extremt viktigt att inte beställa en ny smartphone på impuls utan att läsa på innan man bestämmer sig. Läs olika recensioner, jämför specifikationer, funktioner och design för att välja bästa möjliga mobiltelefon för din budget och dina behov.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?