Xiaomi ligger på andra plats.

Det ser ut som att Xiaomi har ett fantastisk 2021 eftersom de i år har gått om Apple och har blivit världens näst största mobiltillverkare.
Det är första gången företaget innehar denna position och det är ganska troligt att företaget  inom en överskådlig framtid kommer att ligga kvar på samma höga nivå. Särskilt nu när Huaweis marknadsandelar fortsätter att krympa i och med att försäljningen för företaget minskar. Vi vet alla varför.
Xiaomis tillväxt beror på ett starkt fokus på att erbjuda mobiltefoner med överkomliga priser. Till exempel deras Xiaomi Redmi Note 10 Pro som är en väldigt bra budgetmobil i mellansegmentet.
Xiaomis genomsnittliga försäljningspriser ligger långt under konkurrenternas priser och det gäller även tillverkarens flaggskepps mobiler som även de har relativt överkomliga priser.
Detta har helt uppenbart hjälpt Xiaomis starka internationella expansion globalt med en ökning av försäljnings siffrorna på över femtio procent i Västeuropa. 
En överväldigande majoritet av Xiaomis försäljning kommer från massmarknads mobiltelefoner i Redmi och Redmi Note serien men mobiltillverkaren producerar också flaggskepps mobiler som kan jämföras med det bästa som andra mobiltillverkare har att erbjuda.

Xiaomi har nu en sjutton procentig global marknadsandel och ser sig enbart slagna av Samsung med en marknadsandel på nitton procent. Xiaomi såg i år en enorm åttio procentig tillväxt jämfört med föregående år, jämfört med Samsung som i år såg en ökning på arton procent.
Idag kan man beställa en smartphone tillverkad av Xiaomi i många länder runt om i världen. Nästan oavsett i vilket land butiken ligger är det är mycket troligt att minst en modell av Xiaomi mobiler finns i butikens utbud. Detta trots att Xiaomi är en relativt nytt företag. Företaget bildades 2010 och lanserade sin första smartphone 2011: Den lavinartade tillväxten beror på att den kinesiska mobiltillverkaren erbjuder sina kunder  högkvalitativa produkter byggda med avancerad teknik till priser folk har råd med. Företaget säljer sina produkter i över 30 länder och har expanderat till att bli ett globalt varumärke. Nu bör man nog också känna till att Xiaomi förutom mobiltelefoner har en mängd andra tekniska produkter i sin produktportfölj men mobiler är den typ av produkt som de är mest kända för.
Tidigare nämnda Xiaomi Redmi Note 10 Pro är en av de bästa mobiltelefonerrna när det gäller att få mycket telefon för pengarna. Man får en fantastisk display, relativt snabb prestanda, lång batteritid och en solid kamera för runt 3000 kronor.
Xiaomi marknadsför sina telefoner under flera varumärken inklusive Mi, Redmi, Pocophone och Black Shark. Mi mobilerna är dess allmänna allround märke medan Redmi är dess budget erbjudande. Det existerar till och med det spelfokuserade Black Shark sortimentet med telefoner riktade mot oss hardcore gamers.
Xiaomi Mi 11 Ultra är Xiaomis absoluta flaggskepps mobil fullpackad med det bästa  mobiltillverkaren kan använda i en smartphone. Den är en mobiltelefon tänkt att vara en svårslagen konkurrent mot alla andra tillverkares toppmobiler. Dessa två smartphones är perfekta exempel på vad som har gjort Xiaomi till världens näst största mobiltillverkare.
Att ta reda på vilken smartphone som passar just dig bäst kan kännas som en svår uppgift eftersom mobiltillverkarna varje år lanserar oändligt med olika modeller. Men om man vill ha något som ger mycket för pengarna man spenderar är en smartphone från Xiaomi ett utmärkt alternativ.
Läs alltid på innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska beställa. Vilken duger för dina behov och hur mycket har du råd att spendera på en smartphone? Om man för tillfället har en väldigt begränsad budget blir det ännu mer viktigt att försöka få bästa möjliga mobiltelefon för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?