OnePlus Watch

OnePlus Watch är en snygg smartklocka som står sig bra i konkurrensen bland de bästa smartaklockorna när det kommer till design, byggkvalitet, batteritid och grundfunktioner.
OnePlus Watch har en klassisk, cirkulär design. Höljet är tillverkat av polerat rostfritt stål med klassiska fästen för armbandet.
Det kan inte förnekas att detta är en robust, elegant smartklocka. Själva uret är 46 mm i diameter med en rund yta av rostfritt stål. Den har ett snyggt texturerar silikon armbandilikonrem och är bekväm att bära för den med inte allt för tunna armleder.
På höger sida av klockan finns två knappar, en funktionsknapp längst upp och en Powerknapp direkt nedanför. Funktionsknappen har OnePlus präglat på sig men den detaljen är inte något som förstör intrycket av klockan.
Klockan styrs med svep och tryck på skärmen och med två knappar. Responsen känns snabb och styrningen och menyerna intuitiva.
Klockan har en IP-68 Certifiering så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter vilket är en stor fördel. Det är förstås alltid bra när en smartklocka har skydd mot väder och vind eftersom man ju ofta använder den utomhus.

Klockan har en AMOLED display på 1,39 tum med 454×454 pixlar och en pixeltäthet på 326 ppi (pixlar per tum).
RAM minnet är på 1 GB och internminnet är på 4 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka. Den minnesmängd man har från början får man leva med under klockans livslängd.
OnePlus Watch kör sitt egna OnePlus Watch operativsystem kallat Proprietary OS och det betyder att det inte finns några tredjepartsappar vid lanseringen. Användare får klara sig med de förinstallerade apparna vilket naturligtvis är en mindre nackdel. Många av oss vill förstås ha tillgång till våra favorit appar även på vår smartklocka och det är inte möjligt om man väljer en OnePlus Watch.
Meddelanden och samtal skickas över till klockan från din mobiltelefon och du kan svara på telefonsamtal och sms från handleden om du skulle vilja det. Men när man avvisat en avisering på klockan blir tyvärr samma avisering inte avvisad på din mobiltelefon och vise versa. De verkar inte ha tillräckligt med kontakt med varandra när det gäller just den detaljen.
Om du får flera aviseringar från samma app,  till exempel texter från två olika personer kan du ibland inte läsa deras innehåll. Att svara på aviseringar är begränsat till vissa appar, och du kan bara skicka standard svar. Klockan gör inget försök att tillhandahålla relevanta alternativså du är begränsad till samma fyra autosvar för varje inkommande meddelande. Du kan inte heller diktera eller skriva din egen svars text. Detta är dock vanligt hos lite billigare smartklockor som den här och det är ingen större nackdel. Det skulle vara väldigt plottrigt att försöka skriva text på en så liten display i alla fall. 
OnePlus Watch har bra fitness funktioner som stegräknare, håller koll på  kalori intag, tar pulsen och SpO2 övervakning vilka alla är ganska exakta. Sömnspårningen är solid. 
OnePlus Watch kan spåra ett antal olika fysiska aktiviteter. Bland annat ska den automatiskt kunna upptäcka viss aktivitet som när man går eller springer. Enligt en del recensioner klarar inte klockan av att registrera att man går förrän efter ungefär en halvtimme. 
Det finns en del barnsjukdomar här men dessa kan mycket väl uppdateras och därmed lösa alla nuvarande problem.
Den tillhörande OnePlus Health appen kommer att fortsätta att förbättras. Fler räningslägen kommer att finnas tillgängliga snart och operativsystemet kommer förhoppningsvis att få stora uppgraderingar inom kort.
Batteriet är på 402 mAh och det är faktiskt så att OnePlus Watch kommer med riktigt bra battertid. Den klarar sig runt en vecka vid normal användning och laddar från 0 till 100% på lite under en halvtimme.
Dess smarta funktioner är i slutändan ganska grundläggande och inte bättre än vad du skulle få med ett vanligt fitness armband för halva priset.  En OnePlus Watch kostar 1690 kronor och det är billigt för att vara en smartklocka från en större mobiltillverkare. 
Tänk som vanligt på att inte köpa grisen i säcken utan läs på innan beställning. Läs recensioner och jämför specifikationer och funktioner för att undvika felköp. Allt för många människor verkar tyvärr handla på ren impuls.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.