Black Shark S4

Mobilspelare tycker definitivt om att ha special knappar som förbättrar spelupplevelsen när man spelar skjutspel och programvara som har optimerats för mobilspelande. Men gaming mobiler är ofta ganska dyra. Black Shark S4 är en av den här typen av smartphones som fokuserar på att erbjuda fantastiska spelfunktioner till ett lägre pris.
Till skillnad från de flesta speltelefoner har Black Shark S4 ett runt hål i displayen för selfie kameran istället för att den är placerad i en tjockare toppram. Kanterna runt om telefonens display är med andra ord ganska tunna i alla riktningar. Att majoriteten av alla gaming mobiler har lite tjockare ramar i både övre delen ovanligför och under displayen har förstås en anledning. Detta medför nämligen att ofrivilliga tryck på displayen undviks och man får ett stadigare grepp om telefonen.
På  baksidan har den ett häftigt x format mönster som förändras på grund av hur ljuset faller på den när du vrider telefonen i en annan vinkel.
Strömknappen som fungerar som en fingeravtrycksläsare sitter på höger långsida i ett grund utskärning i mitten av kanten så att man undviker att oavsiktligt trycka på knappen under spelande.
Black Shark S4 har fysiska mekaniska axelknappar (de dyker in och ut ur kroppen magnetiskt). Dessa sitter lokaliserade på varsin ände av mobilens ena långsida.
Axelknapparna känns riktigt bra. De erbjuder bra taktil, klickig feedback när man använder dem.
Det finns stereohögtalare placerade på båda sidor om displayen vilket ger ett kraftfullt framåtriktat ljud.

Under chassit sitter en AMOLED display på 6, 7 tum med en bilduppdaterings frekvens på 144Hz. Den här mobiltelefonen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen är stor, skarp och kontrastrik vilket är ytterst viktigt med en mobil som hamnar inom den kategori som BlacShark S4 ligger i.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB men med samma mängd inbyggt minne.
Processorn som driver det hela är den åttakärniga Snapdragon 870 processorn på 3,2 GHz. Trots valet av en Snapdragon 870 processor istället för den ändå mer kraftfulla topp processorn Snapdragon 888 levererar telefonen fortfarande utmärkt spelprestanda oavsett vilket mobilspel man spelar.
En kraftfull processor som orkar driva tekniskt krävande mobilspel är en viktig aspekt när det kommer till den här typen av smartphones. En gaming mobil ska utan problem med lagg eller frysningar klara av den sorts AAA- mobilspel som riktiga hardcore gamers brukar spela på sina mobiltelefoner. 
Kylsystemet i mobilen ser till att man kan hålla igång längre spelsessioner genom att kyla ner batteriet och samtidigt få ut samma höga  prestanda nivå under längre tid. 
I fronten sitter en framåtriktad kameralins på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt. Kamerorna klarar av att ge hyfsat bra bilder vid bra ljusförhållanden men förvänta dig inte den allra högsta kamerakvaliteten hos en mobiltelefon inriktad mot mobilt spelande. Mobiltillverkaren satsar allt krut på att kunna erbjuda den bästa möjliga prestandan när det gäller just spelande och därför sparar man in på andra områden för att undvika att telefonen blir allt för dyr.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på otroliga 120W vilket ger ett hundra procent fullt batteri på runt 15 minuter.
Black Shark S4 är en av de billigare gaming mobilerna från 2021 med ett pris från 400 dollar vilket motsvarar ungefär 3420 kronor exklusive moms och andra avgifter. 
Läs alltid på innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska beställa..Läs recensioner och jämför specifikationer och priser innan du bestämmer dig. För på det sättet undviker man felköp och man kan få bästa möjliga mobiltelefon inom sin budget. Allt för många människor verkar ha noll koll när det gäller just mobiltelefoner och beställer sin nya smartphone på impuls. Det är en av anledningarna till att den här bloggen existerar.
Du som är intresserad av mobilspel, konsolspel och PC spel kan gärna läsa min andra blogg Game Uppgrade som tar upp just det ämnet med ett nytt blogginlägg varje vecka. Kopiera i så fall länken här nedanför under bilden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.