Fitbit Smartwatches


Många av oss vill köpa en fitness watch för att få mer muskler bli friskare och kanske lite lättare. Det finns många fitness klockor där ute men Fitbits anses med goda skäl vara bland de bästa. Det finns flera Fitbit smartklockor som varierar i pris, funktioner och design och som passar varje budget, behov och smak. De bästa Fitbit klockorna hjälper dig ta kontroll över din hälsa, hjälper dig mot mer hälsosamma vanor samtidigt som de gör det enkelt att övervaka din dagliga aktivtet. Som du kanske förstår så finns det inte en perfekt Fitbit för samtliga användare, alla enheter har olika prisklasser och funktioner. Fitbit smartwatchs varierar mellan enkla stegräknare och sömnspårare till fullständig avläsning av dina hjärtslag, sömn och till och med kroppstemperatur stressnivåer. De senaste Fitbit smartklockorna kan till och med aktivera samtal där på din handled och fungera ihop med både Alexas och Google Assistants röst styrning.

Att äga en Fitbit kommer att motivera dig att träna mer och till och med hjälpa dig att få en bättre sömn. Fitbit har produkter i två huvudkategorier  smartwatches och fitnessband. Företaget är mest känt för sina fitnessband av vilka det finns tre olika märken Charge, Inspire och Ace.

Fitbit Charge serien är den mest avancerade (och högst prissatta). Den levereras med två armband i storlek liten och stor och det finns  några färger att välja bland. Vissa specialutgåvor i Charge serien stöder Fitbit Pay vilket är företagets mobilbetalningsapp. Charge fitnessbanden har funktioner som pekskärm, mobilelefon aviseringar, aktivitets- och hälsospårning, automatisk träningsavkänning och vattentålighet så att man kan springa ute i regnet utan att behöva oroa sig för att klockan ska gå sönder.

Inspire är nästan lika avancerad som Charge. Den levereras med en inbyggd pulsmätare och den mäter sömnen. Du kan få aviseringar på bandet för samtal, sms, mail och kalenderpåminnelser. I själva verket är Inspire serien nästan identisk med Charge serien med några få små undantag. Inspires fitnessband  har inte inbyggd GPS eller höjdmätare vilket Charge har så du måste använda telefonens GPS och fitnessbandet kommer inte att känna av när du går eller springer uppför trappor eller branta backar. Bortsett från dessa funktioner ligger den största skillnaden på själva konstruktionen. Charge är mer hållbar.

Slutligen är Ace fitnessband gjord för barn från sex års ålder och äldre. Det är en liten klocka som ansluts till ett armband och spårar steg och fysisk aktivitet och kan visa meddelanden om inkommande samtal om de är anslutna till en smartphone. Ace är stänksäker men inte helt vattentät så ett barn kan bära det i duschen eller ute i regnet men inte när man befinner sig i poolen.

Fitbit har två modeller smartklockor, Versa och Sense. Både Versa och Sense serien av smartklockor är de mest funktionsfyllda Fitbits som finns tillgängliga. Hos båda dessa smartwatches hittar du nästan vilken typ av sensor du kan hoppas på i fitness elektronik inklusive stegräknare,  hjärtfrekvensmätare, trappstegräknare, sömn och kaloriförbrännings mätare.

Nya Fitbit enheter som Fitbit Sense har nått en annan nivå av funktioner och hälsospårning så nu handlar det bara om hur mycket data du vill samla in och hur mycket du är beredd att betala för den här typen av produkter. Den nya serien Fitbit Luxe introducerar ett  chassi av rostfritt stål och en AMOLED display som är ett stort estetiskt kliv upp jämfört med Charge, Inspire och Ace och är faktiskt något du kanske vill ha på dig till och med i finare sammanhang. Medan designen och konstruktionen är lyxigt är priset inte direkt särskilt dyrt.

Precis som med smartphonens är det viktigt att vara påläst innan man väljer vilken typ av fitnessband eller smartklocka man ska välja. Handla aldrig elektronik eller dyrare produkter på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut. Läs recensioner och jämför specifikationer för att undvika ett felköp. Detta är en självklarhet som många konsumenter tyvärr verkar missa helt och hållet.






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.