Rykten om Samsung Galaxy S21 FE

Att Samsung planerar att lansera en Samsung Galaxy S21 FE  förefaller extremt troligt på grund av att mobiltillverkaren har sagt att de ska  lansera en ny modell varje år.
Den första mobiltelefonen i denna nya serie 
Samsung Galaxy S20 FE hade en design som liknade Galaxy S20-serien men med några ändringar för att sänka priset. Som till exempel en plastbaksida istället för en baksida täckt av glas. Man kan därmed förvänta sig samma materialval hos uppföljaren.
Den kommande telefonen kommer uppenbarligen att vara något högre, något bredare och något tjockare än den vanliga Samsung Galaxy S21.
Kameramodulen kommer svepa över mobilens vänstra långsida precis som hos de andra mobiltelefonerna i S21-serien.
Läckra konseptbilder visar att denna smartphone har tre bakre kameralinser men obekräftade uppgifter anger att Samsung Galaxy S21 FE kommer att ha fyra kameralinser på baksidan. Vissa uppgifter anger en lätt nedgradering jämfört med Samsung Galaxy S20 FE när det gäller displayen som nu ska ha en uppdaterings frekvens på 90Hz istället för på 120Hz. Displayen bör vara av typen AMOLED och är på 6,4 tum med 1080×2400 pixlar och med en pixeltäthet på 411 ppi (pixlar per tum). Resultat blir en skarp och tydlig display med bra färgåtergivning och kontrast.
Stereo högtalare och en fingeravtrycksläsare under displayens yta är väldigt sannolikt. 

Rykten talar om att Samsung Galaxy S21 FE kommer att finnas i två olika varianter med 128 GB internminne eller 256 GB internminne precis som sin föregångare. Det är inte klart om den har plats för ett minneskort men varken Samsung Galaxy S21 eller Samsung S21 Plus har möjlighet att utöka minneskapaciteten så det är möjligt att Samsung S21 FE inte heller kommer att ha det.
En stor fråga är om Snapdragon 888 processorn sitter under chassit hos Samsung Galaxy S21 FE eller inte. Det är möjligt att mobilen istället kommer att komma med den åttakörniga Snapdragon 870 processorn istället. Detta i så fall som ett sätt att spara pengar och på det sättet få ner priset på mobiltefonen. 
Men här i Sverige kommer vi sannolikt få en egentillverkad Exynos processor precis som tidigare år. Tyvärr förbehåller det sig så och det är allmänt känt att Samsungs egna topp processorer inte håller exakt samma höga nivå som Qualcomms topp processorer så att äga en mobil med en Exynos processor är en mindre nackdel som tråkigt nog ofta har drabbat oss svenskar.
När det gällerSelfie kameran har en rapporterats att vara på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på bakstycket sitter fyra kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) och 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har 3×optisk zoom, optisk bildstabilisator, PDAF samt LED blixt. Eftersom allt det här endast är obekräftade rykten och den här mobiltelefonen inte ännu är officiellt lanserad kan man naturligtvis inte känna till kamerakvaliteten men det handlar om en toppmobil från Samsung så man bör förvänta sig hyffsat bra kamerakvalitet.
Det ser ut som att den kan ha ett batteri på 4500 mAh vilket i så fall skulle göra batterikapaciteten 500 mAh större än den är hos Samsy Galaxy S21. Batteriet har enligt uppgift stöd för snabbladdning på 25W och snabb trådlös laddning på 15W.
Priset på Samsung Galaxy S21 FE kommer att vara en av dess viktigaste konkurrent medel. Den måste vara billigare än den vanliga Galaxy S21 och betydligt billigare än de flesta andra flaggskepps mobiler för att kunna konkurrera. 
Koreanska tidningen Herald påstår att den kommer kosta motsvarande cirka 5500 kronor men det är en osannolik uppgift. För att kunna erbjuda telefonen till den kostnaden krävs en hel del kompromisser vilket inte ryktena indikerar. Man skulle bland annat vara tvungen att använda sig av en billigare processor och då skulle denna smartphone hamna i en helt annan kategori av mobiler.
Presentationen och lanseringen av den här mobiltelefonen kan ha försenats på grund av den globala bristen på processorer, vissa uppgifter föreslår att den ska senareläggas till Oktober 2021  och bara kommer att lanseras i USA och Europa.
Man kan inte garantera att den slutliga telefonen kommer att se exakt ut som på de läckta bilderna men dessa bilder hamnar sannolikt relativt nära den verkliga designen. Det verkar som om man kommer att få många färger att välja mellan också.
Tänk på att alla fakta om den kommande telefonen här i texten är baserat på rykten och och obekräftade uppgifter så det är inte alls säkert att informationen är helt korrekt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?