Dogee N40 Pro

Doogee N40 pro är en helt okej budgetmobil i mellansegmentet. Detta är en typ av smartphone som inte säljs officiellt här i Sverige men den är förstås alltid möjlig att importera.
Displayen har i vanlig ordning relativt tunna ramar även om hakan är något tjockare (delen under displayen). Det sitter en flärp för selfie kameran i mitten av överdelen av displayen vilket är ganska vanligt hos något billigare mobiltefoner.
Doogee N40 Pro har en design som påminner mig om POCO M3. Den kommer med ett tunt och lätt tillverkad av plast som har gjorts för att efterlikna läder. Själva kameramodulen är rektangulär med avrundade hörn och sitter på mobilens vänstra övre hörn. På sidan av denna kameramodul sitter en massiva del av svart glas. 
Plasten på baksidan medför att telefonen känns ganska bra när man håller den i handen och uppmuntrar användaren till att inte använda ett mobilfodral på den här mobiltelefonen.
Ingenting finns i överst men i underkanten finner man huvudmikrofonen, USB-C-porten och högtalaren. Fingeravtrycksläsaren sitter monterad på höger långsida. Jag personligen tycker att den placeringen av fingeravtrycksläsaren är okej men jag föredrar att ha den på baksidan eller under displayens yta men det är helt enkelt en fråga om personlig smak.. Hellre på sidan än ingen fingeravtrycksläsare alls.
Doogee N40 Pro finns i fyra olika färger: Midnight Blue, Forest Green, Caramel Brown och Classic Black

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på låga 269 ppi (pixlar per tum). 
Displayen är långt ifrån den skarpaste men den lägre upplösning betyder samtidigt att den här mobilen får en otrolig batteritid. Om man är en person som likt mig själv ofta tittar på streamad film, YouTube videos och spelar mobilspel är Dogee N40 Pro inte direkt det bästa alternativet.
Dogee N40 Pro tar processorkraften från en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns plats för ett minneskort.
Processorn klarar av av utföra grundläggande uppgifter som att navigera i användargränssnittet och surfa på webben och då är prestandan smidig hela tiden. Enheten tenderar dock att sakta ner om man spelar mobilspel eller har flera appar som körs i bakgrunden.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter ytterligare fyra kameralinser på 20 Megapixlar, 8 Megapixlar, en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har dubbla LED blixtar.
Kamerornas kvalitet är minst sagt väldigt genomsnittlig.  Det tar några sekunder att fokusera och färgåtergivningen är inte alls tillräckligt bra. Detta gäller både främre och bakre kamerorna.
Med bra belysning blir bilder tagna med mobilens kameralinser godtagbara.
Operativsystemet är Android 11 vilket är en färsk version av systemet vilket är viktigt för många människor. Att ha den senaste versionen av Googles operativsystem är inte något som alla bryr sig om men det innebär att man får tillgång till de senaste funktionerna.
Batteriet är på hela 6380 mAh och har dessutom plats för snabbladdning. Det finns inget stöd för snabbladdning men det är en funktion man inte kan förvänta sig av en smartphone i den här prisklassen. En Dogee N40 Pro kostar 1250 kronor exklusive moms och andra avgifter.
Det existerar väldigt många fler mobilmärken än vad gemene man här i landet känner till. När en mobiltillverkares mobiler är okända här betyder inte det automatiskt att de är sämre eller av katastrofalt dålig kvalitet. De tillverkarna har bara valt att inte lansera sina mobiltelefoner i alla länder. Med detta sagt finns det en hel del som man som konsument behöver ta reda på innan man på impuls beställer en mobiltelefon från utlandet. Det pris som den utländska butiken anger är deras pris men på det priset tillkommer i efterhand mer kostnader så telefonen blir på slutet mycket dyrare än vad många felaktigt tror. För det första tillkommer den svenska momsen på tjugofem procent på det pris man redan har betalat. Sedan får man förutom själva frakt kostnaden räkna med att betala postens hanterings avgifter och eventuella tullavgifter.
Det som från början såg ut att vara en väldigt bra affär blir när man väl ska hämta ut telefon hos posten mycket dyrare. I många fall blir kostnaden så mycket högre att det hade varit bättre att använda den slutsumman man får betala för att köpa en mobiltelefon som säljs i svenska butiker. Man får därmed ett här mer känt märke, bättre garantier och telefonen blir lättare att sälja vidare ifall man skulle vilja det.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.