Umidigi A11 Pro Max

Den lilla kinesiska mobiltillverkaren UMIDIGI har officiellt lanserat UMIDIGI A11 Pro Max vilken som namnet antyder är en uppgradering av den tidigare lanserade UMIDIGI A11.
Den här mobiltelefonen är en budgetmobil i mellansegmentet och det säljs en global version som kan beställas från någon utländsk nätbutik (importera). 
Denna smartphone har hyfsat bra specifikationer med en ny processor, operativsystemet Android 11, totalt fyra olika kameralinser och en bra, skarp display.
Framifrån har mobilen en ovanligt stor display med relativt tunna ramar runt om på sidorna. I displayen längst upp i mitten finns ett runt hål för selfie kameran.
Umidigi A11 Pro Max kommer med en elegant och modern design. Baksidan av plast täcks av glas och runt telefonens kanter sitter en solid metallram. På högra långsidan sitter en fingeravtrycksläsare vilken är av någorlunda bra kvalitet.
På baksidans övre vänstra hörn är en stor rektangulär kameramodul som sticker ut från chassit. Under kameramodulen finns en stor, störande text där det står Beyond Dreams. Jag gillar inte alls beslutet att ha en stor text lodrät över nästan hela bakstycket men de flesta användare trots allt ett mobilfodral i alla fall så texten blir inte synlig så ofta.

Umidigi A11 Pro Max har en LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 
Displayen har ljusa, skarpa färger och en uty betraktningsvinkel som gör att den duger gott och väl för att konsumera multimedia.
Man kan inte påstå att det är den bästa displayen men i den här kategorin får man mer än vad man betalar för.
Att få en stor och högkvalitativ display lämplig för mediekonsumtion, oavsett om du tittar på film, spelar mobilspel eller surfar på sociala medier på en mobiltelefon som bara ser ut att kostar 1650 kronor är fantastiskt bra. För oss i Sverige blir det slutliga priset mycket högre men jag återkommer om det längre ned i texten.
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek Helio G80 processor på 2 GHz och det är en typisk budget processor som är tänkt att sitta i lite kraftfullare mobiltelefoner i mellansegmentet. 
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare via ett minneskort.
Processorn är ganska kraftfull och klarar till och med att driva mer tekniskt krävande mobilspel som Genshin Impact , Cyber HunterCall Of Duty Mobile och PUBG Att spela dessa spel går bra så länge man inte kör på de högsta grafiska inställningarna.
Naturligtvis arbetar mobilen occkå bra när man använder andra lättare appar, allt går smidigt.
Operativsystemet är Android 11 vilket är en färsk version av systemet. Det rör sig dessutom om en mer eller mindre ren version vilket alltid är en stor fördel. 
Selfie kameran är på 24 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar, 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerakvaliteten är godkänd eftersom kamerorna kan ta bilder som duger för att lägga upp på sociala medier men naturligtvis får man inte topp kvalitet till en så här låg kostnad.
Batteriet är på 5150 mAh och det är ett tillräckligt stort batteri för att klara av att hålla igång på en laddning i upp till två dagar. Batteritiden påverkas av till vad man använder sin mobiltelefon för tillfället så ifall man spelar mobilspel eller tittar på streamad film töms batteriet väldigt fort.
Det existerar väldigt många fler mobilmärken än vad gemene man här i landet känner till. När en mobiltillverkares mobiler är okända här betyder inte det automatiskt att de är sämre eller av katastrofalt dålig kvalitet. De tillverkarna har bara valt att inte lansera sina mobiltelefoner i alla länder. Med detta sagt finns det en hel del som man som konsument behöver ta reda på innan man på impuls beställer en mobiltelefon från utlandet. Det pris som den utländska butiken är deras pris men på det priset tillkommer i efterhand mer kostnader så telefonen blir på slutet mycket dyrare än vad många felaktigt tror. För det första tillkommer den svenska momsen på tjugofem procent på det pris man redan har betalat. Sedan får man förutom själva frakt kostnaden räkna med att betala postens hanterings avgifter och eventuella tullavgifter.
I fallet med Umidigi A11 Pro Max som ser ut att kosta dig endast 1650 kronor blir det så att den med moms istället kostar 2060 kronor. Postens hanterings avgift på varor med ett värde över 1600 kronor ligger på 125 kronor så det måste man också räkna in i priset och då hamnar man på 2185 kronor. 
Man betalar samtliga avgifter i samband med att man hämtar ut sitt paket på ett utlämningsställe. 
När den mobiltelefon man från början trodde var väldigt billig egentligen kostar så pass mycket mer är det väl ändå bättre att till exempel beställa en Samsung Galaxy A22 som kostar 2490 kronor och som inte behöver importeras eftersom den säljs officiellt här i Sverige? Man får en smartphone från en mer känd mobiltillverkare (viktigt för en del personer), man får lättare att ångra köpet, man får fler garantier och den blir lättare att sälja vidare.
Enda anledningen till att beställa en mobiltelefon som Umidigi A11 Pro Max är om man gärna vill äga en mer unik smartphone som väldigt få i väst har.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.