Xiaomi Poco F3 GT

Poco F3 GT är en rent ut sagt spelfokuserad smartphone. Detta sträcker sig från designen till prestanda som speciella speltriggers, såväl som ett tydligt fokus på att balansera prestanda med värde.
Mobiltelefonen har några linjer på baksidan för att få den att se lite annorlunda ut, och kameramodulen är också annorlunda designad än standard mobiler.
Mobilen har en utmärkt byggkvalitet. Fronten och baksidan täcks av glas och en metallram i aluminium som sitter runt telefonens kanter förhöjer intrycket av telefonen.
Mobiltelefonen känns lätt att både hålla i handen och hantera tack vare de avrundade kanterna.
En intressant aspekt för oss gamers är de dedikerade spelknapparna på telefonens högra långsida. Dessa triggerknappar används när man spelar mobilspel som till exempel Call of Duty Mobile, PUBG, Cyber Hunter och Battle Prime. Spelknapparna är ett trevligt litet tillägg som gör upplevelsen lite roligare.
En fingeravtrycksläsare sitter monterad i Powerknappen på telefonens högra långsida.
Poco F3 GT har också en IR -blaster på toppen och en IP-53  Certifiering samt stereohögtalare. Högtalarna är kallibrerade av JBL och har 24 bitars ljud på 192 kHz.
Denna smartphone finns i två olika färgvarianter, Predator Black och Gunmetal Silver.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek Dimensity 1200 5G processor på 2,6 GHz.
Processorn hamnar strax under Snapdragon 865 processorn när det gäller kraft och effektivitet så det innebär att det här är en flaggskepps mobil. Telefonen hanterar allt, från mobilspel till mediaprogram, med lätthet. Från appladdningstider till smidigheten i användargränssnittet fungerade allt bra.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dem har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
De speciella spelknapparna gör Poco F3 GT till en utmärkt gaming mobil och 
knapparna är tillräckligt taktila och ligger  betydande steg över kapacitiva kontroller som man hittar på de flesta speltelefoner. Att programmera kontrollerna är lika enkelt som att dra två pekpunkter till lämpliga pekskärmskontroller på din display. Dessa är fantastiska hjälpmedel som förhöjer spelupplevelsen hos den här mobiltelefonen. Så om du tycker om att spela mobilspel och kanske framförallt shooter spel som Call Of Duty Mobile, PUBG, Garena Free Fire och Cyber Hunter.
För att förbättra den dagliga användbarheten när man inte spelar har Poco placerat skjutreglage på vardera sidan av spelknapparna så att man kan pressa ner avtryckarna så att de ligger i jämnhöjd med långsidans kanter. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Bilder tagna i dagsljus ger hyfsat bra detaljrikedom men kamerorna skärper bilderna på ett sätt som gör att det ser lite konstgjort ut.
Den övergripande kvaliteten är acceptabel men är inte den allra bästa möjliga på marknaden.
Batteritiden är mycket bra tack vare det stora batteriet på 5065 mAh som rutinmässigt klarar en hel dag med flera spelomgångar.
Tyvärr har Poco F3 GT hitintills endast lanserats i Indien vilket är synd för oss andra som också vill ha en bra gaming mobil till ett mer överkomligt pris. 
Det är faktiskt så att långt ifrån alla mobiltelefoner som produceras varje år lanseras i alla länder. Det existerar betydligt fler mobiltillverkare än vad majoriteten av svenskarna verkar tro. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.