Motorola E40

Motorola E40 är en nyligen presenterad budgetmobil från Motorola ägda Lenovo. Motorola var tidigare ett amerikanskt företag men blev för flera år sedan uppköpt av kinesiska Lenovo. 
Displayen har naturligtvis en stor display med relativt tunna ramar men hakan (nedre delen under displayen) är tjockare. 
Nästan samtliga mobiltefoner idag har stora displayer, detta för att underlätta multimedia konsumtion. Att titta på YouTube videos, streamad film eller spela mobilspel blir inte lika trevligt på en mobil med en mindre display.
Det finns linjerade mönster på baksidan av plast som ger ett bra grepp när man håller telefonen i handen.
Motorola E40 har ett tjockt chassi och är ganska tung.
Den bakmonterade fingeravtrycksläsaren är lätt att nå när man håller mobiltefonen på ett naturligt sätt. Detsamma gäller Powerknappen och volymknapparna på höger långsida.
Den rektangulära, avlånga kameramodulen är infälld så telefonen kan ligga platt på ett bord.
Tidigare i år introducerade mobiltillverkaren  lågbudget mobilen Motorola E20 med Android 11 Go. Motorola E40 kommer att placera sig  något över sitt syskon när det gäller prestandan.
En viktig detalj som personer förvånande inte vet är att det existerar olika kategorier av smartphones. Det finns allt från lågbudget mobiler till absoluta flaggskepps mobiler. 

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på endast 270 ppi (pixlar per tum).
Höjdpunkten med denna display är dess bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Tack vare den funktionen känns det smidigt att scrolla i menyer eller på sidor på nätet.
Den här mobiltelefonen är en av de enda budgetmobilerna med en så hög bilduppdaterings frekvens.
Den nya telefonen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB som går att expandera upp till 1 TB med hjälp av ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig Unisoc T700 på 1,8 GHz och det är en typ av processor framtagen för att sitta i budgetmobiler likt Motorola E40. Om man är en person som likt mig gärna spelar tekniskt krävande mobilspel som PUBGCall Of Duty MobileCyber Hunter eller Garena Free Fire bör man undvika den här kategorin av mobiler.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar, en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Kamerorna är kapabla till att ta åtminstone okej bilder under bra ljusförhållanden men man kan inte förvänta sig topp kvalitet hos en mobiltelefon med ett så här överkomligt pris.
Operativsystemet är en ren version av systemet Android och det är en fördel. Ett rent operativsystem medför att möjligheten till att få regelbundna uppdateringar ökar drastiskt.
Batteriet är på 5000 mAh och det i kombination med den svagare processorn och den inte allt för skarpa displayen leder till en mycket bra batteritid.
Moto E40 är en kapabel telefon och har alla egenskaper hos en värdig budgetfokuserad smartphone. Den erbjuder en anständig uppsättning kameror, rimlig prestanda, bra batteritid, ren programvara och en imponerande 90Hz display.
Priset hamnar på 1499 kronor och säljstarten sker i November 2021.
I segmentet under 2000 kronor (där varje krona räknas) måste mobiltillverkare kämpa för att få din uppmärksamhet och dina pengar. Motorola försöker fånga din uppmärksamhet med nya Motorola E40.
När man som konsument har en väldigt tight budget blir det extra viktigt att försöka få bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man kan spendera så att faktiskt läsa på och jämföra olika mobilers specifikationer är extremt viktigt. Beställ aldrig en ny smartphone på impuls!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.