Samsung Galaxy M52 5G

Samsung har i tysthet presenterat Samsung Galaxy M52 5G vilken är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Displayen är stor och har relativt tunna ramar runt om även om hakan (delen under displayen) är tjockare. Displayen har ett runt hål längst upp i mitten av överkanten för att ge plats för selfiekamerans kameralins.
Den har en blanka, glänsande baksida och mobilen har en design som tar inspiration från Samsung Galaxy S21 serien samtidigt som den gör uppenbara nedgraderingar när det gäller byggkvalitet.
Kameramodulen på bakstycket är rektangulär och sitter längst upp i övre vänstra hörnet. Denna sticker ut något från chassit i övrigt.
På högra långsidan finns en sidmonterad fingeravtrycksläsare som samtidigt fungerar som en Powerknapp.
I telefonens underkant hittar man USB-C-porten och monohögtalaren. På mobilelefonens vänstra långsida sitter SIM/microSD kortplatsen.
Två funktioner som saknas hos Samsung Galaxy M52 är ett hörlursuttag och en IP-67 Certifiering.


Samsung Galaxy M52 har en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 393 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är på 120Hz för smidiga animationer och omedelbar beröringssvar.
AMOLED displayen är utan tvekan en av de bästa i sitt segment, med förstklassig färgåtergivning och naturliga färger.
Samsungs nya mobiltelefon använder samma åttakärniga Snapdragon 778G 5G processor som Samsung Galaxy A52s, den senare är utan tvekan en av de bättre mobiltelefonerna i övre mellansegmentet hitintills i år 
Telefonen finns i två olika konfigurationer där den enda skillnaden ovanligt nog är mängden RAM minne. De flesta mobiltefoner släpps i flera versioner vilket är viktigt att känna till och dessa skillnader brukar vanligtvis ligga i mängden RAM minne och mängden internminne.
Basmodellen av Samsung Galaxy M52 5G har 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne som kan expanderas via ett minneskort. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB men med samma mängd internminne.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter ytterligare tre kameralinser på baksidan. Kameralinserna är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. I dagsljus kan man ta fina bilder med mycket detaljer samt bra färgåtergivning och utmärkt skärpa. Denna smartphone är också bra på att ta bilder på natten men den tappar kvalitet och lägger till en del oskärpa.
Operativsystemet är Android 11 med Samsungs egna skinn som ett lager över Android.
Batteriet är på 5000 mAh batteri med stöd för upp till 25W snabbladdning även om du inte får den laddaren i förpackningen utan den blir man i så fall tvungen att köpa separat.
Mobiltelefonen ger nästan en och en halv dags användning på en laddning.
Den stora, skarpa displayen med sin höga bilduppdaterings frekvens medför att mobilspelande flyter på fantastiskt väl och man bläddrar genom sociala medier och webbsidor smidigt. Samtidigt är det faktum att det inte finns några stereo högtalare en mindre nackdel. 
Om du letar efter en ny mobiltelefon är Samsung Galaxy M52 verkligen värd att titta på men jämför den gärna med andra smartphones inom samma prisklass. Man kanske får mer för pengarna när man väljer en mobil från en annan tillverkare. 
En Samsung Galaxy M52 har åtminstone inte ännu börjat säljas här i Sverige men den har ett pris från 339 pund vilket motsvarar ungefär 4000 kronor exklusive moms. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.