Realme 8i

Realme 8i är en av de mest prisvärda mobiltelefonerna med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Detta är en smartphone vars chassi och kanter är helt konstruerad av plast.
Displayen är stor så att använda mobiltelefonen för multimedia konsumtion fungerar utmärkt. 
Det finns ett litet hål i displayens övre vänstra hörn för att ge plats för selfie kameran.
Telefonen har relativt tunna ramar på tre sidor men hakan är lite tjockare än de övriga sidorna vilket inte är en ovanlighet hos mobiler i den här kategorin. Powerknappen sitter bekvämt placerad på telefonens högra långsida och i knappen sitter också fingeravtrycksläsaren.
Den blänkande, glansiga baksidan gör mobilen till en fingeravtrycksmagnet som behöver torkas ren ganska ofta under dagen ifall man inte använder ett mobilfodral.
Kameramodulen på baksidan sitter i övre vänstra hörnet och den sticker ut från det övriga chassit vilket medför att telefonen inte ligger plant på till exempel ett bord. 

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2412 pixlar och det ger en pixeltäthet på 400 ppi (pixlar per tum). Displayen är mer andra ord hyfsat skarp och tydlig.
Färgerna återges väl och ljusstyrkan är tillräckligt bra för att man ska kunna se vad som visas på displayen även soliga sommardagar.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G96 processor på 2 GHz och det är en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. 
Denna processor gör ett bra jobb med att hantera de flesta uppgifter, vare sig det rör sig om att öppna appar, spela mobilspel eller titta  på filmer. Realme 8i kan köra de flesta, om inte alla grafiskt intensiva spel. Spel som Call Of Duty, Genshin Impact, PUBG, Cyber Hunter och Punishing Gray Raven.
Mobiltelefonen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB med plats för ett minneskort. Det existerar även tre andra, bättre varianter vilket man alltid bör vara medveten om. En del personer har inte förstått att det är så och beställer mobiltelefoner endast baserat på pris jämförelse mellan olika butiker. Men eftersom mobiler ofta finns i olika varianter riskerar man att beställa den sämre varianten utan att förstå att det är så. Man tror felaktigt att man har gjort en bra affär.
Det finns en variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 128 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Huvudkameran imponerar med sin exakta färgåtergivning och utmärkta detaljrikedom vilket saknar motstycke i denna prisklass. Jag gillar också skärpan väldigt mycket.
Realme 8i har ett 5000 mAh batteri som jag bedömer kommer att klara mer än en dag på en laddning om det används på ett klokt sätt. Det finns stöd för 18W snabbladdning men att ladda batteriet helt fullt kommer ändå ta lång tid på grund av batteriets storlek och snabbladdningens lägre begränsning. 
Realme 8i är inte den bästa telefonen i inom sin kategori men den kommer att räcka för de flesta användare.
Mobillefonen är anständig för sitt pris. Det finns ingen större nackdel med att skaffa den men det existerar fler alternativ på marknaden som är väl värda att överväga. 
Realme 8i kostar hos Conrad just nu när det här inlägget postades 2290 kronor och för de pengarna får man basmodellen med ett internminne på 64 GB.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.