Vivo X70 Pro Plus

Vivo X70 Pro Plus är en stark konkurrent till andra flaggskepp men tyvärr är den här mobiltillverkaren inte alls känd här i Sverige. Det innebär att många konsumenter missar ett utmärkt alternativ när de funderar igenom vilken smartphone som ska leva i deras ficka de närmaste åren. 
Den här mobiltelefonen har en färsk topp processor, snabb laddningsfunktion, hög kamerakvalitet och en elegant design.
Vivo X70 Pro Plus har en display som böjs över långsidornas kanter och displayen är stor, ljus och klar oavsett ljusförhållanden. Under displayens yta sitter fingeravtrycksläsaren precis som hos många andra toppmobiler de senaste åren och den låser upp mobilen snabbt och smidigt.
Mobilen har ett chassi täckt av glas med en speciell beläggning som ger telefonen en matt finish. På grund av detta blir denna smartphone inte någon fingeravtrycksmagnet vilket är bra. Telefonen har en klassisk design, åtminstone framifrån så den ser verkligen ut och känns som en påkostad mobiltelefon.
Nackdelen är att telefonen är något hal och därmed kan glida ner från till exempel ett bord om oturen är framme.
Kameramodulen är stor och den sitter på vänster sida av mobilens baksida. 
Vivo X70 Pro Plus har dubbla SIM-kort platser samt en Ip-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med bildförhållandet 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz. Denna display har 1440×3200 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 512 ppi (pixlar per tum). 
När man vill få en aning om hur pass skarp och tydlig en display är när man inte har möjlighet att titta på den direkt (när man inte har tillgång till mobilen) är ppi ett bra sätt att få reda på ungefär hur skarp displayen är.
Kolla alltid upp specifikationerna innan du beställer en ny smartphone.
Displayen är skarp, färgglad, mättad och levande och är böjd i båda långsidornas kanter. Detta gör den till en utmärkt display att titta på film eller spela mobilspel på. En stor display är viktig för oss som gärna tittar på YouTube videos, streamad film och spelar mobilspel för er andra kanske det duger med en mindre display. De som ständigt undrar varför man har en smartphone med en stor display använder uppenbarligen inte alls sin mobiltelefon för sådana aktiviteter.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 888 Plus processor på 3 GHz och det är en av årets absolut mest kraftfulla processorer.
Processorn laggar inte och vanlig appar körs och smidigt. Tekniskt krävande mobilspel också dem med högkvalitativ grafik fungerar bra och utmanande titlar som Call Of Duty, Genshin Impact, PUBG och Cyber Hunter går alldeles utmärkt att spela.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka.
Sedan existerar två bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB men ett internminne på 256 GB och ett internminne på 512 GB.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (periskop telefoto lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en Makrolins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, Laser autofokus, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom samt 2×optisk zoom. Kamerorna har Carl Zeiss optik.
Tillsammans ger alla dessa kameror användaren möjlighet att ta ett mångsidigt antal bilder, från skarpa närbilder till bilder av avlägsna motiv och porträttfoton. Fotokvaliteten är hög vilket inte är så konstigt då Vivo X70 Pro Plus är en mobiltelefon fokuserad på fotografering. Bilder är fina och ibland till och med fantastiska men totalt sett är denna kamera inte den bästa på marknaden. 
Batteriet är på 4500 mAh med stöd för snabbladdning på 55W och snabb trådlös laddning på 50W. 
Den här mobiltelefonen lanseras inte officiellt här i Sverige, åtminstone inte till en början men den är förstås alltid möjligt att beställa från någon utländsk nätbutik (import). Men när man beställer så ökar priset rejält eftersom det pris säljaren anger är exklusive den svenska momsen och andra avgifter. 
En Vivo X70 Pro Plus kostar från 720 Eur som motsvarar ungefär 7300 kronor (exklusive moms) och det gör den här mobiltelefonen till en dyr flaggskepps mobil som prismässigt ligger på samma nivå som till exempel Samsungs flaggskepps mobiler. Den kan med andra ord inte konkurrera när det gäller priset och är definitivt inte någon flaggskepps dödare. Anledningen till varför någon ska importera den här mobilen blir därför tämligen oklart. Den kan möjligtvis passa någon som gärna vill ha en mer unik smartphone som få andra har i sin ägo.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.