Sony Xperia 5 III

Utformningen av Xperia 5 III domineras av en stor, avlång display och har en baksida skyddad av Corning Gorilla Glass 6
Baksidan består av en slät, reflekterande glasyta och runt mobiltelefonens kanter sitter en glänsande metallram. Utförandet är på en mycket hög nivå, vilket ger en övergripande högkvalitativ känsla när man håller mobilen i handen.
Dess långsträckta design prioriterar landskaps medie innehåll framför allt annat.
Den här saken gjordes för att titta på streamad film.
Sony Xperia 5 III har något rundade kanter och en glänsande finish likt föregångaren Sony  Xperia 5 II.
Ramens specifika krökning, den långsträckta designen samt kameramodulens smala design visar tydligt för alla att det här är en smartphone tillverkad av Sony.
Fingeravtrycksläsaren vilken är placerad på telefonens högra långsida och som sitter i Powerknappen sitter i ett mycket bekvämt läge. Tummen ligger naturligt över den när man tar upp telefonen.
Det finns ett hörlursuttag och mobiltelefonen har en IP65/68 Certifiering så mobilen överlever att befinna sig på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen av typen AMOLED är på 6,1 tum med bildförhållandet 21:9 och den har 1080×2520 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 449 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 6 vilket är lite trist på grund av att den senaste versionen heter Gorilla Glas Victus. Man använder med andra ord inte den färskaste och bättre varianten av skyddsglas och Sony Xperia 5 III är trots allt en dyr flaggskepps mobil. Bilduppdaterings frekvens ligger åtminstone på 120Hz.
När det gäller prestanda är Xperia 5 III ingen snigel. En åttakärnig Snapdragon 888 på 2,8 GHz i  kombination med ett RAM minne på 8 GB gör den här telefonen extremt snabb och lyhörd. 
Det inbyggda minnet är hos basmodellen på 128 GB och det finns plats för ett minneskort men det existerar även en bättre variant med samma mängd RAM minne men med ett inbyggt minne på 256 GB.
Modellen med ett internminne på 128 GB har 
på grund av operativsystemet och förinstallerade appar betydligt mindre med 100 GB kvar till användatens förfogande. Det internminnet som anges av mobiltillverkaren är alltid det totala och det är en av många aspekter som gemene man inte känner till. 
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar. En är en vidvinkel lins, den andra är en telefoto lins och den tredje är en ultra vidvinkel lins. Kamerorna har pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 4,4×Optisk Zoom samt LED blixt. Optiken kommer från Carl Zeiss. 
Kamerorna fångar exakta färger och respektabla detaljer när man tar bilder under ljusa förhållanden.
Operativsystemet är Android 11 och precis som vanligt erbjuder Sony en användargränssnitts upplevelse som visuellt liknar en ren version av Android. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W vilket innebär att telefonen kan laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
De framåtriktade stereo högtalarna producerar ett detaljerat och klart ljud även vid höga volymer. Tyvärr ligger den högsta volymen alldeles för lågt.
Sony Xperia 5 III har ett pris från 9790 kronor och det är mycket pengar att betala för en smartphone. Dessutom har Sonys mobiltelefon avdelning under många år haft problem med sina försäljnings siffror och då hjälper knappast ett högt pris till att förbättra situationen. Väldigt få personer ute i världen kommer att se Sony Xperia 5 III som något alternativ överhuvudtaget. 
Xperia 5 III är inte den mest prisvärda flaggskepps mobilen på marknaden, det är istället Samsung Galaxy S20 FE, OnePlus 8T och Xiaomi Mi 11i. 
Beställ aldrig någon ny smartphone på impuls utan att först läsa på och jämföra de olika alternativen. På så sätt undviker man felköp och hur vet man att man har skaffat bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man spenderar om man inte ens kollar på specifikationerna?






               Cyber Hunter Gamers (Facebook)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.