OnePlus 9RT

OnePlus 9RT lanserar på begränsade marknader nu i Oktober 2021 som en uppgradering av OnePlus 9R. Denna nya smartphone är en mobiltelefon som passar oss som letar efter flaggskepps specifikationer till ett mer överkomligt pris.
Den största uppgraderingen jämfört med den tidigare versionen är övergången från en Snapdragon 870 processor till den nya generationen Snapdragon 888 processorer. 
Man får också en uppgraderad huvudkamera sensor. 
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och den låser upp mobilen snabbt och smidigt. Det finns stereo högtalare vilket är en stor fördel för oss som gärna njuter av multimedia konsumtion i form av film och mobilspel.
OnePlus 9RT kommer i färgerna Dark Matter, Sky Blue och Silver samt har en baksida täckt av glas och en metallram runt om telefonen. Det finns en stor kameramodul i det övre vänstra hörnet på baksidan och en hålkamera i det övre vänstra hörnet av skärmen.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 397 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvens är på 120 Hz.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2,84 GHz som sitter i väldigt många flaggskepps mobiler från i år. Det finns med andra ord gott om kraft under huven på denna smartphone. Att spela de mest krävande mobilspelen går alldeles utmärkt utan några som helst problem, även på de högsta grafiska inställningarna. 
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som ofta är fallet existerar flera andra varianter av samma smartphone. Den ena har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
Det är viktigt att känna till att det ofta finns flera olika versioner av samma mobiltelefoner och det betyder att man inte alltid ska fästa allt för stor vikt vid priset. Att mobilen är billigare i en annan butik kan helt enkelt bero på att den modell som finns i den dyrare butiken har bättre specifikationer. Kolla alltså inte endast upp priset utan att jämföra specifikationerna.
Operativsystemet är Android 11 med Oppos ColorOS gränssnitt ovanpå Android 11. OnePlus använder tyvärr inte längre sitt helt egna skinn OxygenOS utan har nu ett skinn som är en kombination av två olika skinn. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Färgåtergivningen är korrekt och detaljer är tydliga och skärpa. Förlusten av detaljrikedom efter zoomning är minimal.
Bildprestandan är fortfarande hyfsat bra på nära håll.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W vilket innebär att telefonen klarar av att laddas hundra procent fullt på trettio minuter.
Telefonen lanseras i Kina från och med den 19 Oktober 2021 och kommer att vara exklusiv för Indien och Kina. Vi som bor i europeiska länder kan trist nog inte förvänta oss att få tag på den kommande mobilen utan att importera den.
Alla mobiltelefoner som produceras når inte alla länder utan vissa modeller är marknads exklusiva. 
En OnePlus 9RT kostar från 440 Euro vilket motsvarar ungefär 4400 svenska kronor exklusive moms. Med moms hamnar man någonstans runt 5500 kronor men på det priset tillkommer eventuellt också tullavgifter. 
Mobiltelefonen blir trots det relativt bra prissatt med ett mer överkomligt pris jämfört med andra flaggskepps mobiler med samma processor och liknande prestanda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.