Apex Legends Mobile

Respawn lanserade Apex Legends för första gången 2019 som en direkt konkurrent till Fortnite som då var ett otroligt populärt spel.
Nu har man nyligen lanserat Apex Legends Mobile vilket är ett mobilspel byggt från grunden för att fungera optimalt med mobila enheter. Utvecklaren betonar att Apex Legends Mobile kommer att ha sina egna uppdateringar och säsonger som inte är knutna till Apex Legends på konsol och PC. Här finns med andra ord inget crossplay.
Apex Legends Mobile är först och främst ett battle royale spel. Du och dina lagkamrater väljer från en lista med hjältekaraktärer som kallas "legender", innan man släpps ner på en bana. För att vinna måste man plundra förnödenheter och vapen, fly undan den inträngande energimuren som sakta minskar spelområdet och slutmålet är vara det sista laget som står levande kvar.

Till skillnad från andra battle royale spel har Apex Legends Mobile en mängd legender att välja mellan. Varje legend har unika förmågor som hjälper dem i strid. Detta möjliggör ett mer unikt spel. Spelare kan välja mellan tio olika legender som var och en har olika förmågor. Tillsammans med sin förmåga har legenderna också förmågor och specialkunskaper. Dessa förmågor och specialkunskaper kan låsas upp bara genom att spela just den valda spelkaraktären. 
Mobilspelet använder naturligtvis samma grundläggande formel där man spelar i lag om tre och av de 10 legender som finns tillgängliga vid lanseringen är nio de samma som finns i vanliga Apex Legends. Dessa spelkaraktärer är Bangalore, Bloodhound, Caustic, Gibraltar, Lifeline, Mirage, Octane, Pathfinder och Wraith. Men det existerar också en ny karaktär kallad Fade.
Spelet erbjuder också unika vapen att välja bland. Det finns över sex kategorier vapen att välja mellan. Förutom det finns det olika typer av ammunition för varje skjutvapen.
Om du bara vill spela en match eller två den medan du sitter i soffan kan du få en underhållande stund. Striderna är intensiva och spännande, en fantastisk spelupplevelse helt enkelt. Åtminstone efter att man som spelare har lärt sig hur hjälte karaktärernas specalkrafter ska hanteras. Det finns en tydlig inlärnings kurva i det här mobilspelet. 
När du faller i strid kan dina allierade återuppliva dig genom att placera dig i en respawn beacon. Apex Legends Mobile fungerar som man förväntar sig när det gäller ett shooter spel. Man styr spelkaraktären genom att trycka på den vänstra sidan av mobilens display medan riktningen styrs på höger sida av displayen. Gränssnittet är praktiskt organiserat med en minikarta i det övre vänstra hörnet, karaktärend statistik i det övre högra hörnet och en hälso och skicklighetsindikator längst ner i mitten av displayen. Rörelsesystemet känns fantastiskt i Apex Legends Mobile. Medan styrningen med fingrarna på en display naturligtvis inte ger samma upplevelse som när man spelar med en spelkontroll eller tangentbord och mus är det ganska enkelt och lyhört. 
Med grafikinställningarna på högsta inställningarna vilket är möjlig ifall man spelar på en kraftfull flaggskepps mobil ser det visuellt väldigt fint ut. Den grafiska kvaliteten är väldigt hög. 
Spelet är riktigt bra gjort och utvecklarna har gjort ett bra jobb med att fånga den sanna essensen av originalet. 
Att ta fram en mobil version av ett välkänt och populärt spel till är inte så lätt. Det krävs bland annat att man nedjusterar grafiken för att spelet ska kunna spelas även på lite svagare mobiltelefoner samtidigt som man behöver ändra kontrollsystemet för att det ska fungera att spela på touch displayer.
Apex Legends Mobile finns nu att ladda ner till både iOS och Android efter att ha lanserats den 17 Maj 2022 över hela världen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?