Motorola Moto G82 5G

Motorola (Lenovo) har presenterat sin senaste budgetmobil i mellansegmentet kallad Motorola Moto G82 5G.
Denna nya smartphone har en stilren design som är mycket lik andra mobiltelefoner från märket. Designmässigt är det en strömlinjeformad version av andra nyare Motorola  G modeller med rundade hörn och en strukturerad plastbaksida.
Moto G82 har en fingeravtrycksläsare på höger långsida och den är integrerad i Powerknappen.
Baksidan har en intressant design som ser ut att ha struktur. Kameramodulen ser identisk ut med alla andra Motorola telefoner från 2022. Kameramodulen sticker inte ut så mycket från chassit vilket är bra. Sidorna på telefonen har ett metalliskt och stilrent utseende.
Mobilen har stereo högtalare och hörlursuttag med ett kraftfullt ljud som gör denna smartphone till en utmärkt enhet för att lyssna på musik, titta på streamad film eller spela mobilspel.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Det är en högre uppdateringsfrekvens än de flesta mobiltefoner inom samma kategori som den här mobiltelefonen. Faktum är att det mer ligger i linje med flaggskepp som Samsung Galaxy S22 och iPhone 13 Pro.
Displayen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Den här displayen borde vara ganska bra när det kommer till spel med sin höga bilduppdaterings frekvens och pixeltäthet.
Mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 695 på 2,2 GHz ihopkopplad med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Den här gången finns det för ovanlighetens skull endast en enda variant av den här mobilen. Vanligtvis brukar det vara så att mobiltefoner kommer i flera olika varianter där mängden RAM minne och internminne brukar vara men i övrigt brukar de ha exakt samma specifikationer.
Det finns också stöd för microSD-kort för att lägga till extra minneskapacitet.
Den relativt kraftfulla processorn ger bra prestanda när man surfar på nätet, spelar mobilspel och streamar film på sin smartphone.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och det finns på baksidan tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Kamerun ger utmärkt detalj och färgåtergivning hos bilder tagna på dagtid i ljusa miljöer och bilderna är till och med emellanåt lätta att förväxla med bilder tagna med dyrare flaggskepps mobilers mer högkvalitativa kameralinser.
Till och med bilder i svagt ljus är skarpa och detaljerade och det är imponerande.
Moto G82 har ett batteri på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 30W. Det betyder att telefonen bör kunna klara upp till två dagar på en laddning, och när batteriet äntligen är tomt kan det laddas fullt igen på ganska kort tid.
Sammanlagt ser Motorola Moto G82 5G ut som ett solidt erbjudande som kan konkurrera med plånboksvänliga rivaler från mobiltillverkare som Realme, OnePlus och Poco. Vad man får i det här fallet är en balanserad och funktionell telefon vars huvudproblem kommer att vara överflödet av liknande mobiltefoner inom samma prisklass.
Handla inte på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad just du behöver från din mobiltelefon. Läs recensioner och jämför specifikationer och priser innan du fattar ett slutgiltigt beslut om vilken mobiltefonen du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?