Poco M4 Pro

Poco M4 Pro gör ett ganska bra intryck av en flaggskeppstelefon. Om man kastar en snabb blick på mobiltelefonen kan man tro att den är värd tre gånger det begärda priset.
Den stora displayen och bildförhållandet samverkar för att ge en trevliga användarupplevelse samtidigt som ramarna runt displayen är relativt tunna.
Baksidan har en reflekterande finish med en rektangulär kameramodul som sträcker sig över större delen av telefonens bredd. 
Även om jag gillar den stora kameramodulen drar Poco varumärket tryckt där ner det estetiska intrycket av mobilen precis som det gjorde när det gällde Poco X3 Pro.
Mobiltelefonens bakstycke är gjord av plast. Den blanka finishen gäller endast för Phantom Black varianten och både Cool Blue och Poco Yellow har istället en satinfinish på baksidan.
Kanterna runt denna smartphone är också av plast och de har en matt behandling. Dessa är snyggt plana och erbjuder gott om greppyta.
På den högra långsidan av mobiltelefonen är Powerknappen placerad med en kapacitiv fingeravtrycksläsare inbäddad.
USB-C-porten sitter nere på undersidan tillsammans med den primära högtalaren och den primära mikrofonen.
Poco M4 Pro har en IP-53 Certifiering som medför att den är stänk tålig men knappast klarar av att ligga på djupt vatten någon längre tid. Att använda mobiltefonen ute under lättare regn borde däremot gå bra. 
Den har dessutom stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz och det i kombination med en stor display gör den till en bra multimedia enhet.

Poco M4 har en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 409 PPI (pixlar per tum). Displayen kommer inte med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz som många i den här prisklassen. Uppdateringshastigheten på 90 Hz man istället får här är tillräckligt bra för att det ska gå smidigt. Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal vilket är en ganska vanlig design nu för tiden.
Displayen är tillräckligt ljus för att vara synlig i solen.
Poco M4 Pro körs på en åttakärnig MediaTek Helio G96 processor på 2 GHz och det är en processor som brukar sitta i mobiltelefoner i mellansegmentet.
Man kan spela mobilspel som Apex Legends Mobile, PUBG:New StateBadlanders och Call Of Duty Mobile på medelhöga grafiska  inställningar med konsekventa bildhastigheter. Mobilen blir inte heller varm ens efter lite långa spelsessioner.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB vilket är lite för lite internminne för de flesta användare men det existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB alternativt en modell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minnesmängden är möjlig att utöka genom att installera ett minneskort. 
Långt ifrån alla människor har förstått att det ofta finns flera olika versioner av samma smartphone och det är ju viktigt att känna till det när man funderar på att till exempel beställa en Poco M4 Pro. När man inte ens känner till sådana grundläggande grejer finns det en stor risk att man beställer en mobiltelefon med mindre RAM minne och internminne i tron att man har sparat pengar eftersom man hittade telefonen till ett lägre pris i en annan butik. Men det lägre priset kan helt enkelt bero på att man har beställt en grundmodell. Se till att vara en medveten mobilköpare.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF och LED blixt.
Bildkvaliteten är ganska bra, åtminstone när man tar bilder i väl upplysta miljöer.  Färgåtergivningen är fin och naturlig så kamerakvaliteten överlag är helt okej. Ifall man har höga krav på bildkvaliteten bör man spendera mer pengar för en smartphone eftersom dyrare mobiltefoner har bättre kameralinser med funktioner som optisk bildstabilisator och autofokus. Om du gillar kvalitetsbilder krävs att man beställer en flaggskepps mobil eller en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Poco M4 Pro har ett massivt 5000 mAh batteri vilket är en överraskning eftersom telefonen har krympt i storlek jämfört med förra årets Poco M3 Pro. Mobiltelefonen kommer enkelt att klara sig en dag även efter att man har spelat korta spelsessioner. En 33W snabbladdare medföljer mobilen och den kan ladda batteriet helt fullt på en timme.
Poco M4 Pro gör mycket rätt med en fin display, bra batteritid, en hållbar konstruktion och allmänt okej kameror är den en ganska väl avrundad smartphone. Priset ligger på från 2300 kronor och det priset gäller basmodellen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?