Xiaomi 12 Pro

Xiaomis nya topptelefon för början av 2022 är Xiaomi 12 Pro med flaggskepps specifikationer, elegant design och tredubbla 50 Megapixel kameralinser men till ett avgjort premiumpris.
Böjda kanter på både chassi och display gör att telefonen är bekväm att hålla i trots den relativt stora displayen.
Xiaomi har valt att använda sig av den extremt tåliga Gorilla Glass Victus på displayen men på baksidan sitter den svagare Gorilla Glass 5. Just detta är naturligtvis lite synd och det känns inte riktigt okej med den kompromissen när det gäller en dyr smartphone som kostar 11 490 kronor (den bästa varianten). Man borde ha valt Victus eller möjligen Gorilla Glas 6 som är den näst senast versionen.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Baksidan har en frostad finish som har en mycket intressant gnistra när solen träffar den men är inte alls lika flashig annars. Bakstycket böjer sig in i aluminiumramen runt telefonens kanter vilket ger mycket tunna sidoskenor.
Nere i botten av mobiltelefonen sitter både  USB C porten och SIM-kortfacket. 
Man får med den här mobiltelefonen 24 bitars stereo högtalare på 192kHz kalibrerade av Harmoni Kardon.

Denna smartphone har en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1440×3200 pixlar vilket ger en pixeltäthet på otroliga 521 PPI (pixlar per tum). Den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Xiaomi 12 Pro har en utmärkt display kvalitet som ligger på samma höga nivå som de bästa flaggskepps mobilerna där ute. Den är bland det bästa man hittar i en smartphone just nu. 
Mobilen drivs av den senaste åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1 processorn och mobiltelefonen erbjuder också antingen ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB eller ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Långt ifrån samtliga personer verkar förstå att det ofta förehåller sig så att smartphones släpps i flera olika versioner där mängden RAM minne och inbyggt minne skilljer sig åt. Denna okunskap kan lätt leda till felbeställningar. Tänk dig att man vill ha till exempel en Xiaomi 12 Pro och jämför priser hos olika butiker. Man hittar en till ett lägre pris och beställer den men missar att man har beställt en sämre variant med både mindre RAM och inbyggt minne. 
Xiaomi 12 Pro har samma topp processor som de flesta flaggskepps mobiler som lanserats i år (2022) och presterar följdaktligen på liknande sätt. Mobiltelefonen kan hantera krävande uppgifter och de mest tekniskt krävande mobilspelen som Call Of Duty MobilePUBG: New StateBadlanders och Genshin Impact utan problem. Den här mobilen är alltså snabb och smidig under daglig användning.
Mobiltelefonen har tre kameralinser på 50 Megapixlar på baksidan och en mycket kapabel selfiekamera på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) på framsidan som producerar detaljerade bilder.
En bakre kameralins på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 50 Megapixlar (telefotolins) och slutligen en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom samt dubbla LED blixtar. I bra ljus är detaljerna utmärkta från dessa kamera objektiv. Färgerna är kraftfulla och livfulla med gott om detaljer.
Batteriet är på 4600 mAh och har stöd för snabbladdning på 120W när det gäller trådbunden laddning och snabbladdning på 50W när det gäller trådlös laddning.
Laddningen bör vara klassledande vilket är en mycket välkommen detalj. 
Nu är ju Xiaomi 12 Pro en av flera dyra flaggskepps mobiler på marknaden men de flesta användare behöver faktiskt inte använda sig av en toppmobil utan skulle lätt klara sig med en mobiltelefon inom en annan kategori. Det är hur du använder din smartphone som avgör vilken mobiltelefon kategori som passar just dig allra bäst. Kom ihåg att vara en medveten mobilköpare och undvik impuls köp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?