Honor Magic 4 Pro

Honor tillkännagav Magic 4 Pro i Februari 2022 bara 6 månader efter den internationella lanseringen av Honor Magic 3. Om man tittar på designen av dessa mobiltelefoner kanske man inte direkt ser någon större skillnad men de är annorlunda.
Honor Magic 4 Pro är en äkta flaggskepps mobil, designad för att ligga i toppen av denna kategori och byggkvaliteten och designen återspeglar det.
Den har en förstklassigt design med en böjd display på framsidan vilken böjer sig åt alla fyra sidor. Telefonen har en böjd baksida av glas med kanter av polerad metall.
Den här mobilen har en stor cirkulär kameramodul i övre delen av baksidan med en periskopkamera precis i mitten av cirkeln.
Medan många mobiltillverkare byter upp det och använder sig av frostade ytor till sina toppmobiler har Honor istället valt högblankt glas med en glänsande baksida som reflekterar ljus på ett fint sätt.
Den här mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering som medför att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada. Honor Magic 4 Pro har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
I slutet av 2020 sålde Huawei sitt dotterbolag Honor av uppenbara skäl och av den anledningen kommer deras mobiltefoner från och med det året med full åtkomst till Googles alla tjänster. 

Displayen av AMOLED är på 6,8 tum med bildförhållandet 19:5 och den har en upplösning på 1312×2848 vilket innebär en pixeltäthet på 460 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och det säkerställer en smidig scrollning när man bläddrar i telefonens menyer och på nätet.
Den här flaggskeppstelefonen får flaggskeppskraft via den nya åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1 processorn från Qualcomm vilken används av väldigt många av årets absoluta toppmobiler.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Som så ofta existerar även bättre varianter av samma smartphone och en har ett RAM minne på 12 GB men samma mängd inbyggt minne och värstingen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. Att det ofta finns flera olika versioner av samma mobil är en viktig detalj att känna till för oss mobilköpare. En aspekt som många okunniga om tyvärr missar vilket förstås leder till felaktiga köpbeslut.
När det gäller värmeavledning är Honor Magic4 Pro inte bara utrustad med tredje generationens grafenteknologi utan har också ett nydesignat ultratunt VC vätskekylnings system. Perfekt för oss gamers som gärna spelar mobilspel ofta och under långa perioder. 
Selfie kameran är på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och det finns också en TOF 3D (djupsensor) kameralins i den ovala utskärningen i displayen. På baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto lins samt slutligen en TOF 3D (djupsensor) kameralins. Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3,5×optisk zoom och LED blixt.
Prestandan för Honor Magic4 Pro i den dubbla huvudkameran är mycket bra, oavsett om det gäller detaljrikedom eller färgåtergivning. Kamerakvaliteten visar verkligen på vilken höga nivån denna smartphone faktiskt hamnar.
Magic 4 Pro laddar sitt 4600 mAh batteri med häpnadsväckande 100 W snabbladdning både trådbundet eller trådlöst.
Det betyder att den klarar av att ladda femtio procent fullt på så lite som femton minuter när den placeras på en kompatibel Honor laddningsplatta. Vid trådbunden laddning kan telefonens batteri laddas helt fullt från noll till hundra procent på endast trettio minuter.
Det är svårt att klaga på en mobiltelefon med så fantastiska specifikationer som Honor Magic 4 Pro. Den har en stilig, elegant design med klassens bästa trådlösa laddningshastigheter och gott om kraft. Mobiltelefonen känns som ett premium flaggskepp. Detta är inte en mobil i övre mellansegmenter eller en flaggskepps dödare  med vissa kompromisser för att hålla priset nere. Det här är en riktig flaggskepps mobil.
Kom ihåg att vara en medveten mobilköpare så att du faktiskt vet vad det är du faktiskt beställer. Nu efter att Honor har bytt ägare finns det inte längre några problem med att äga en smartphone av det här märket. Som alla känner till har Huawei sedan flera år tillbaka varit svartlistade av amerikanska regeringen och det påverkar trist nog även oss här i Sverige. Honor är dock sedan splittringen från Huawei 2020 tillåtna att använda Googles tjänster och amerikanska komponenter i sina smartphones. En Honor Magic 4 Pro kostar runt 11 000 kronor så det rör sig inte direkt om en billig mobiltelefon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?