OSOM OV1

Osom är en ny integritetsfokuserad mobiltillverkare som arbetar på att bygga en säkerhetsfokuserad smartphone och företaget består av kärnteamet av de ingenjörer som var inblandade i konstruktionen av Essential PH-1.
Essential var en misslyckad mobiltillverkare som endast lanserade en enda mobiltelefon 2017. 
Osom står tydligen för "utom syn, utom sinnet" och namnet är förmodligen också menat att låta som awesome.
Osom har bekräftat att OV1 kommer att ha ett chassi av keramik, något man inte ofta ser hos smartphones. Den är en rektangel med avrundade hörn men platta kanter runt om.
Den triangulära kameramodulen på baksidan kommer att vara av titan, liksom Powerknappen och volymknapparna. Och den exponerade mellanramen kommer inte att vara av aluminium, utan rostfritt stål. Den stora displayen skyddas av Gorilla Glas Victus vilket är den senaste varianten av skyddsglas från Corning. Hur denna mobiltefonen ser ut från fronten är vid tillfället den här bloggposten publiceras helt okänd. 
Kameramodulen på OV1 har som sagt en triangulär form och sitter i övre vänstra hörnet av telefonens överdel.
På baksidan av mobilen sitter en cirkulär fysisk fingeravtryckssensor vilket börjat att bli en allt mer sällsynt syn hos de lite dyrare mobiltefonerna. 
OV1 kommer att finnas i färgerna svart eller vitt med åtminstone ytterligare ett hemligt tredje alternativ.

Osom har varken bekräftat displayens storlekar, pixeltäthet eller vilken typ av display det rör sig om. Man vill ju gärna att det ska vara en högkvalitativ AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz men med tanke på att fingeravtrycksläsaren sitter på telefonens baksida kan det indikera att den har en LCD display. LCD displayer saknar stöd för funktionen fingeravtrycksläsare under displayens yta. Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Kort efter att Qualcomm avslöjade sin senaste processor på flaggskeppsnivå Snapdragon 8 Plus Gen 1 meddelade OSOM att detta kommer att vara den processor som kommer att driver deras kommande flaggskepps mobil.
Mängden RAM minne och internminne är inte känd för tillfället men då konkurrenternas motsvarande mobiler ofta har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB kan man nog förvänta sig samma här.
Osom OV1 har en selfie kamera på 16 Megapixlar och två bakre kameralinser på 48 Megapixlar och 12 Megapixlar.
Företaget lovar ett batteri som klarar mer än en dag på en laddning  vid "vanlig användning", även om de inte kan dela information om en exakt batteristorlek ännu.
Den fullständiga listan över mobiltefonens specifikationer är ännu inte känd och det beror helt enkelt på att denna smartphone fortfarande är under utveckling. Företaget siktar på ett lanseringsdatum i slutet av 2022 för Osom OV1.
The Essential Phone lanserades 2017 för 699 dollar vilket motsvarar ungefär 6920 kronor. Om Osom kan matcha detta kommer säkerligen teknik intresserade konsumenter förmodligen att beställa telefonen men ifall prissättning blir för hög lär intresset till och med från denna grupp bli minimal. Folk kan ha svårt att våga chansa på ett oprövat varumärke när Google, Apple och Samsung erbjuder telefoner för nästan samma, eller exakt samma pris.
När till och med en mobiltillverkare som OnePlus som har existerat och officiellt har sålt mobiltefoner i Sverige under många år fortfarande möts av skeptisism visar det tydligt hur svårt det är att överbrygga den barriären. Vanliga användare har tyvärr ofta inställningen att om man själv inte känner till märket betyder det automatiskt att det är en dålig produkt. Vilket naturligtvis inte behöver vara korrekt.
Med tanke på detta är Osom OV1 dessvärre på väg att bli en flopp. Kanske en lika stor flopp som Essential PH-1.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?