OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T är här och på grund av att den bara är en mindre uppgradering av OnePlus Nord 2 blir mab lite förbryllade över varför den existerar.
Den har exempelvis precis samma display som sin föregångare, samma batteristorlek och samma kamerasystem. 
Mobiltefonen känns skön att hålla i, med Gorilla Glas på fram och baksidan och en ram av metall runt kanterna.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
Baksidan av mobilen ser annorlunda ut med en unikt designad kameramodul. Det är en konstig kombination av två kameracirklar som innehåller tre kameralinser. Det är en typ av design som sticker ut från mängden och som väcker nyfikenhet. Ifall man gillar hur denna smartphone ser ut är helt enkelt en fråga om smak men jag personligen föredrar helt klart den design som OnePlus Nord 2 har. 
OnePlus Nord 2T har stereo högtalare och det är naturligtvis alltid en fördel och det i kombination med en stor högkvalitativ display och kraftfull processor medför att den här mobiltelefonen är en utmärkt multimedia enhet.

Displayen är en AMOLED display på 6,43 tum med bildförhållandet 20:9.
detta är en snyggt proportionerad, tillräckligt skarp display med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på PPI (pixlar per tum). Denna display har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz och skyddas av Gorilla Glas 5.
Mobiltelefonen känns trevligt och smidigt tack vare dess högre bilduppdaterings frekvens, som gör mobiltefonen mycket snabb för vanliga telefonuppgifter som att scrolla genom sociala medier. 
Under chassit sitter en flaggskepps processor i form av den åttakärniga MediaTek Dimensity 1300 processorn på 3 GHz . Vilken är något snabbare och mer effektiv än den topp processor som sitter monterad i OnePlus Nord 2 men vi pratar verkligen om marginella skillnader här. 
Grund modellen kommer med 8 GB RAM och 128 GB internminne men det existerar även ytterligare en variant av samma smartphone. Denna smartphone saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten man har från början får man klara sig med hela telefonens livslängd. Den bästa varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Långt ifrån alla känner till det men det brukar oftast existera mer än bara en version av samma mobiltefon modell. Denna okunskap kan lätt leda till en felbeställning.
Operativsystemet är Android 12 med OnePlus egna skinn OxygenOS 12.1.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Resultaten är imponerande och kamerorna ger bilder med massor av detaljer. Den valfria AI assistenten flrstärker färgerna, vilket vissa kommer att föredra. Jag föredrar i allmänhet de mer naturliga resultat man får med funktionen av aktiverad.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 80W vilket innebär att batteriet kan laddas helt fullt på trettio minuter med den medföljande laddaren.
OnePlus Nord 2T kommer med en fullt godkänd batteristorlek och det faktum att batteriet kan laddas fullt på väldigt kort tid är en stor fördel. Åtminstone för personer som ofta är på språng och emellanåt inte ska vara hemma någon längre tid. Man kan till exempel komma hem från arbetet, äta något för att därefter gå till gymmet och under tiden man äter har batteriet hunnit bli fulladdat.
OnePlus Nord sortimentet har snabbt blivit trångt och komplicerat sedan debuten för bara två år sedan, och det består nu ungefär av två grupper av telefoner. En för Europa och Indien, och en annan för Amerikanska marknaden.
Den nya OnePlus Nord 2T kommer att finnas tillgänglig från och med den 24 maj på OnePlus hemsida och andra återförsäljare.
Den bättre varianten av den här mobiltelefonen kostar 5490 kronor hos Webbhallen.
Nu förhåller det sig dessvärre så att OnePlus fortfarande efter många års närvaro på den svenska marknaden är relativt okänd. Det är egentligen endast vi tekniskt intresserade, mer kunniga mobil entusiastister som vet om att OnePlus existerar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?