RedMagic 7 Pro


RedMagic 7 Pro är i högsta grad en av de mest kompletta gaming mobilerna man kan få tag på. Den här mobiltelefonen ser ut och känns som en smartphone anpassad för gaming. Den har kanter av metall och både fronten och baksidan täcks av glas precis som hos många andra smartphones men framförallt baksidan har en mer unik design vilken tydligt indikerar vilken typ av smartphone det här är.
På framsidan finns en stor AMOLED display Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
För säkerheten finns det en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta och den låser upp skärmen säkert och korrekt även om den inte riktigt reagerar fullt lika snabbt som de som sitter i dyrare flaggskepps mobiler. 
Man har valt att bädda in den främre kameran under skärmytan, snarare än i en toppram, flärp eller punchål. Kameralinsen är helt dold när man använder de flesta appar men man kommer förmodligen att se den när displayen är avstängd.
Det något kurviga bakstycket täckt av glas gör att mobilen är ganska bekväm att hålla i handen.
Kameramodulen på baksidan har en fyrkantig form och detsamma gäller LED blixten för symmetrins skull. Kameramodulen sitter på en borstad metallplatta omgiven av ett glasskydd.
På mobiltelefonens högra långsida hittar man nästan alla knappar för där sitter  volymreglaget, Powerknappen och axelavtryckarna samt fläkt ventilations gallren. Den enda knappen du hittar på vänster långsida är ett reglage för Game Space.
RedMagic 7 Pro har totalt fyra ventiler runt kanterna och baksidan av enheten, för att avleda värme när man spelar grafikintensiva mobilspel.
Ljudkvaliteten är naturligtvis väldigt viktig hos en mobiltelefon framtagen för multimedia konsumtion och speciellt gaming så RedMagic 7 Pro har därför stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz.

Den här mobilen har en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 387 PPI (pixlar per tum).
Displayen är mycket imponerande. Färgerna är rika och levande, och den har fortfarande mer än tillräckligt med detaljer för de flesta användare. 
Denna gaming smartphone har ett inbyggt kylfläkt system som är ganska användbart eftersom det ger en mer uthållig prestanda. En viktig aspekt av varje gaming mobil. Risken för att mobiltefonen ska bli överhettad under långa, intensiva spelpass minskar därmed radikalt och det är ju viktigt.
På grund av att RedMagic 7 Pro är byggd för spel krävs en kraftfull processor och här får man den för i år färska åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1. RedMagic sköter dagliga aktiviteter som surfning på sociala medier, video streaming, och spelande med lätthet.
Den finns i ett flertal olika varianter och det är viktigt som konsument att känna till att det är väldigt vanligt att mobiltelefoner lanseras i just många olika versioner. Om man inte är medveten om detta riskerar man att lura sig själv på så sätt att man tror att man har hittat den mobiltelefon man är intresserad av till en lägre kostnad men att det i själva verket rör sig om en sämre variant med mindre inbyggt minne och ibland också mindre RAM minne.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och har ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Så ifall man tycker att minnesmängden är för lite kan man satsa på att skaffa en annan variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Även om kameror inte är en prioritet på speltelefoner har mobiltillverkaren Nubia fortsatt att arbeta med att förbättra dem. Selfiekameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kameralinserna kommer med PDAF och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator och autofokus vilket är ganska viktiga funktioner att ha.
Red Magic 7 Pro har som tidigare nämnts stereohögtalare och dessa producerar ljud som är imponerande högt och kraftfullt, om än benäget att förvrängas vid högre volymer. Ljudet saknar också lite bas.
Batteriet på 5000 mAh hos Pro versionen lägger till några minuter mer speltid än hos den vanliga versionen RedMagic 7 även fast skillnaden inte är så betydande. Det stora batteriet har stöd för snabbladdning på 65W vilket är den ultimata kombinationen på grund av att man då har en smartphone med bra batteritid och när batteriet väl är tomt går det snabbt att ladda det fullt igen så att man kan fortsätta att spela mobilspel. 
Ett exakt eventuellt svenskt pris är i när det här blogginlägget publiceras okänt men internationellt kostar RedMagic 7 Pro från 800 Euro vilket motsvarar ungefär 8300 kronor exklusive moms.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?