Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro är en flaggskepps mobil som lanserades i 2022 och den konkurrerar därför med alla andra flaggskepps mobiler på marknaden.
Den här mobiltelefonen har en stor display och
denna front har ganska små ramar runt om displayen. Displayens kanter är avrundade och mobilens övre och nedre ramar ser symmetriska ut. Detta ger Motorola Edge 30 Pros framsida ett mycket balanserat utseende. En hålkamera är placerad i mitten av displayens överkant.
Motorolas Edge 30 Pro har snygga metallsidor som alltid kan misstas för plast på grund av deras glansiga finish. Den högra långsidan har volymknappen samt en Powerknapp vilken har en inbyggd fingeravtrycksläsare.
Denna smartphones baksida är gjord av frostat glas som ändrar färg beroende på ljusnivå och ljusvinkel, vilket ger ett suveränt premiumutseende och lyckas förhindra fingeravtryck. Kameramodulen innehållande tre kameralinser sticker inte ut så mycket från chassit och på så sätt vinglar inte telefonen när den läggs på en plan yta.
Motorola Edge 30 Pro har även stereohögtalare med Dolby Atmos så ljudet lär vara mer än okej. Det faktum att mobilen har en stor display av hög kvalitet, bra ljud samt en kraftfull processor medför att den är en utmärkt multimedia enhet perfekt lämpad för media konsumtion.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum). 
Detta är en fantastisk display med naturliga färger och bra skärpa. Displayen hos Motorola Edge 30 Pro sticker ut med sin bilduppdaterings frekvens på 144Hz. Framsidan av den här telefonen är gjord av Corning Gorilla Glass 3 vilket är lite överraskande eftersom baksidan är gjord av Gorilla Glass 5. Konkurrenterna inom samma kategori av mobiltelefoner har oftast skydd i form av den senaste versionen av Gorilla Glas och det är Gorilla Glas Victus därför är det lite trist att Lenovo här inte använder samma typ av glas.
Den nya modellen drivs av den mest kraftfulla processorn som finns just nu nämligen den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1. Man kan därmed räkna med kompromisslöst hög prestanda. Allt fungerar perfekt snabbt och smidigt. Gränssnittet, alla applikationer och de mest resurskrävande mobilspelen körs utan några som helst problem
Att spela Call Of Duty MobilePUBG:New StateBadlanders eller Disorder bör fungera bra utan någon lagg eller fördröjningar.
Basmodellen är tillgängligt med ett RAM minne på 8 GB RAM och ett internminne på 128 GB. Lagringen är inte utbyggbart, vilket kan vara en dealbreaker för vissa.
Det finns också bättre varianter. En variant har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och en annan har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Själva operativsystemet har redan förbrukat 13 GB av internminnet och det finns ingen möjlighet att montera in ett minneskort så man har begränsat utrymme för alla sina appar, mobilspel, filer, filmer och musik. 
På grund av den stora okunskapen bland allmänheten när det gäller mobiltefoner är det uppenbart att man inte fattar att den mängd internminne en tillverkare alltid anger är den totala mängden. Man räknar med andra ord inte bort den minneskapacitet som upptas av systemet och redan förinstallerade appar. Detta är viktigt att känna till när man ska beställa en ny mobiltelefon. 
Selfie kameran är på hela 60 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser till på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Foton som togs under dagen hade bra detaljer, och telefonen var supersnabb att låsa fokus. Foton i svagt ljus var inte lika imponerande och telefonen hade svårt att fånga detaljer i mörkare områden.
Motorola har packat in ett 4800 mAh batteri i Edge 30 Pro och det stöder snabbladdning på 68W. Batteriet kan med den medföljande laddaren laddas femtio procent fullt på femton minuter och helt fullt på trettio minuter. Detta enligt mobiltillverkaren själv.
Motorola Edge 30 Pro är en flaggskepps mobil och har följdaktligen den senaste och mest kraftfulla Snapdragon processorn, gott om minne, höga bilduppdaterings frekvenser, snabbladdning och hyfsat bra kamerakvalitet. Men det betyder också att den har ett relativt högt pris. En Motorola Edge 30 Pro kostar 7990 kronor vilket är mycket pengar att betala för en smartphone. 
Om du istället letar efter en smartphone med en så kraftfull processor som möjligt till lägsta möjliga kostnad är Poco X3 Pro ditt bästa alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?