Rules Of Survival stängs ner.

När Rules of Survival först släpptes var det ett av de första spelen som gjorde battle royale genren populär på mobiltelefoner och surfplattor. Nu kommer servrarna för Rules of Survival att stängas av för gott den 27 Juni 2022. Spelet närmar sig tråkigt nog sitt slut.
Nyheten kommer från den officiella Facebooksidan för spelet och där man tackade spelare för deras stöd och kärlek till spelet samt angav det datum då det upphör att fungera. 
Spelet har de senaste åren tappat stora mängder spelare och detta trots att man har försökt att förnya och modernisera spelet genom att släppa stora uppdateringar. Den senaste uppdateringen Rules Of Survival 2.0 släpptes till Google Play och App Store den 26 Januari 2022.
Spelare kunde där plundra slagfältet på loot och målet var att fly via en escape point inom den tilldelade tiden. Efter evakueringen kunde spelare använda bytet för att bygga upp sitt exklusiva skydd eller sälja bytet vidare till andra spelare. Alltså samma upplägg som looter shooter mobilspelen BadlandersLost Light och det kommande Arena Breakout.



Rules Of Survival 2.0 blev aldrig någon succé och lyckades följdaktligen inte locka tillbaka tidigare aktiva spelare eller få nya spelare att prova på spelet. För att vända den nedåtgående trenden hade det förmodligen krävts en rejälare uppdatering. En som i princip hade moderniserat och ändrat spelet så pass mycket att det nästan skulle bli ett helt nytt mobilspel. 
När Rules Of Survival lanserades av NetEase 2017 blev detta mobilspel snabbt populärt och i Oktober 2018 hade man 230 miljoner spelare världen över. Men på senare tid har spelet tappat många spelare på grund av den hårda konkurrensen från nyare och mer populära mobilspel som PUBG, Fortnite och Garena Free Fire.
Rules of Survival är likt de nämnda konkurrenterna ett konventionellt battle royale spel där spelare tävlar om att vara den sista individen (eller laget) som står kvar levande på en ständigt krympande bana. Spelare kunde spela i ett av fyra spellägen: solo, duo, truppen (fyra spelare) eller fireteam (fem spelare). 
Med tanke på att spelet har fortsatt att få uppdateringar och nya säsonger har släppts kommer det som en överraskning att Rules of Survival snart läggs ner. Spelet har hållit igång nästan fem år och det släpptes innan andra battle royale mobilspel som PUBG (Player Unknowns’ Battlegrounds) och Fortnite.
Efter stängningen kommer spelets servrar att sluta fungera och alla spelares konton kommer att raderas, inklusive deras framsteg och karaktärsinformation.
Jag har personligen laddat ner spelet till min mobiltelefon och spelat, senast direkt efter den stora uppdateringen Rules Of Survival 2.0 men jag har aldrig riktigt fastnat för detta mobilspel. Min åsikt är att man väldigt tydligt upplever att Rules Of Survival inte har åldrats väl och det finns många nyare mobilspel inom samma genre som är betydligt roligare att spela. Både spelmekaniken och grafiken känns som ett mobilspel lanserat för fem år sedan.
Med det sagt är det dock ändå alltid väldigt synd när ett mobilspel upphör att existera och det här är nog tyvärr inte sista gången något liknande kommer att ske. 
I fall du skulle vilja hinna spela Rules Of Survival en sista gång innan det är försent bör du ladda ner och spela innan den 26 Juni.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?