Vivo X80 Pro

Vivo X80 Pro är en flaggskepps mobil och har följdaktligen därmed en avancerad och kraftfull processor och en display av högsta kvalitet samt ett stort batteri. Allt i ett elegant, välkonstruerat chassi. 
Telefonen kommer med  en robust ram av metall som känns omisskännligt lyxig vid beröring. Detsamma kan sägas om Vivo X80 Pro:s sandwichchassi av glas, metall och plast som har blivit vanligt hos de mer avancerade toppmobilerna.
Trots det har Vivo X80 Pro en unik design som  inte direkt liknar den hos konkurrerande flaggskepps mobiler.
Den bakre kameramodulen är nu ett gigantiskt rektangulärt block som tar upp ungefär en tredjedel av bakpanelens övre del. Rektangeln glänser tjusigt och det kompletterar baksidans matta finish.
Den stora displayen på denna smartphone har ett hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant. Displayen är lätt böjd på båda långsidorna och den har väldigt tunna ramar runt om. 
Displayen kommer också med en fingeravtrycksläsare under ytan vilken låser upp mobilen snabbt och korrekt. Det finns stereo högtalare med 32 bitars ljud på 192 kHz vilka ger ett bra ljud när man använder sin mobiltelefon för multimedia konsumtion.

Displayen är av typen AMOLED och är på 6,78 tum med bildförhållandet 20:9 vilket betyder att den är mer långsmal än vad displayer brukade vara för fem år sedan. Displayen har 1440×3200 pixlar och en pixeltäthet på 517 PPI (pixlar per tum).
Den stora displayen erbjuder utmärkta betraktningsvinklar och perfekt svärta. Display kvaliteten är utan tvekan av högsta kvalitet men det är förväntat hos en dyr flaggskepps mobil av den här kalibern.
Vivo X80 Pro drivs av en åttakärnig  Snapdragon 8 Gen 1 processor tillsammans med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Det existerar också som vanligt bättre varianter med både mer RAM minne och internminne. Här finns med andra ord gott om kraft och tillgänglig minnesmängd vilket är exakt vad man får när man beställer en flaggskepps mobil.
Att spela grafikintensiva spel som Call Of Duty Mobile, Fortnite, Badlanders, Apex Legends Mobile och PUBG:New State går väldigt smidigt utan några fördröjningar.
I vissa länder får man istället en åttakärnig MediaTek Dimensity 9000 processor som även den är väldigt kraftfull. 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser till på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (periskop telefoto lins), 12 Megapixlar (telefotolins) samt en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom, gimbal optisk zoom och 2×optisk zoom. Kameralinserna har Carl Zeiss optik.
Det råder ingen tvekan om att kameralinserna kan leverera utmärkta resultat oavsett ljusförhållanden. Om du vill ha en bra kamera på din telefon är Vivo X80 Pro utan tvekan ett bra alternativ.
Vivo X80 Pro kommer med sitt skinn Origin OS Ocean baserat på Android 12 vilket är den senaste versionen av operativsystem Android. Ett operativsystem ägt av Google. Mobiltillverkaren utlovar tre år av stora programuppdateringar och fyra år av månatliga säkerhets uppdateringar för den här mobiltelefonen.
När man köper en smartphone som kostar från 999 dollar motsvarande 9980 kronor exklusive moms vill man ju inte spenderar en dag på att radera alla  appar man inte behöver. När en person betalar så mycket vill de ha ett rent gränssnitt och där har Vivo inte lyckats.
Mobiltelefonen har ett batteri på 4700 mAh med stöd för snabbladdning på 80W när man laddar mobilen med den medföljande laddaren. Man kan ladda den här mobiltelefonen från noll till helt fullt på cirka 38 minuter. Telefonen stöder även 50W trådlös laddning men då måste man köpa det laddningsstället separat.
Vivo X80 Pro är en komplett smartphone och det betyder att man får allt man behöver i form av prestanda och funktioner. Den har en av årets mest kraftfulla och effektiva processorer, kör den senaste programvaran, har en anständig batterikapacitet och priset är rimligt med tanke på vad man får för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?