Badlanders 2022

Badlanders är en actionfylld looter shooter från NetEase som går ut på att plundra, döda och  överleva för att därefter sälja sitt byte och ta sig upp på toppen. 
Konceptet med Badlanders skiljer sig från de överlevnadsbaserade battle royale spelen vilket innebär att syftet åtminstone delvis är något helt annat.
Man kan antingen spela solo eller gå med i ett lag med 3 spelare.
Så fort spelomgången startar finns det ett visst antal utrymningspunkter vilka man som spelare kan se efter att ha öppnat kartan på telefonens högra övre hörn. Olika utrymningspunkter har olika timer som räknar ner tills de låses upp så det gäller att strategiskt välja vilken utrymningspunkt som passar just dig bäst. Under tiden kan man plundra närliggande byggnader och strida mot sina motspelare. Man kan också välja att överfalla och döda sina motståndare för att på så sätt ta över deras loot. Bytet är målet. Hur du får tag i bytet är upp till dig.
När man känner sig redo förflyttar man sin spelkaraktäreln mot escape point och vänta på att den ska låsas upp så att man kan fly.
På vägen dit riskerar man att stöta på andra spelare som är på väg till samma escape point så var försiktig. När flyktpunkten har låsts upp, står man i cirkeln och väntar i 15 sekunder. Tänk på att man kan bli dödad under den här tiden så var på vakt över din omgivning och se till att du inte blir dödad.

Spelare får välja mellan tre avatarer av vardera kön vid val av spelkaraktär och det är lite för lite valmöjligheter enligt min åsikt. Det finns många andra spel med betydligt fler karaktärer att välja bland och om det även hade varit fallet här hade Badlanders upplevts vara mer omväxlande. NetEase skulle enkelt kunna förbättra spelet på den här punkten. Shelter, Red Beach Foundation och Desert Of Remains är några av de alternativa banor som finns att spela.
Man kan som sagt plocka på sig olika vapen och utrustning i byggnader och plundra en fallen fiendes loot efter att ha dödat dem. Det finns olika stridslägen som spelare kan njuta av och några uppdrag som man kan utföra under en spelomgång så se till att hålla utkik efter dem för att få fantastiska belöningar. Men kom ihåg att du bara kan behålla en begränsad mängd av samma typ av loot så se till att hantera ditt lager väl. Det är bättre att byta ut loot på lägre nivå och behålla föremål på en högre nivå. Hitta en nivå 3 ryggsäck så att du kan lagra fler föremål i den.
När man spelar Badlanders spelar man ständigt med rädslan att förlora allt man har samlat på sig under en match. Detta är något unikt för den mobila spelplattformen. Badlanders är ett av få spel med fokus på risk och belöning, vilket gör att det sticker ut från resten av de shooter spel som finns. 
Efter varje spelomgång finns möjligheten att sälja uppsamlad loot på en virtuell marknadsplats. 
Spelet är inte helt felfritt. Vissa problem som den låga spelarbasen i väst betyder att det emellanåt blir lite för tomt på medspelare under matcherna.
För övrigt ville en del spelare gärna ha ett deathmatch läge och det har man nu fått i en ny uppdatering av spelet. Den kallas rätt och slätt för Arena och där strider man i team på fyra mot fyra spelare. Utvecklarna lyssnar tydligen på sina spelare och spelet får fortfarande uppdateringar lite då och då vilket är en positiv aspekt.
Det saknas dock fortfarande helt en indikerare som visar hur många spelare som finns kvar på banan. 
Grafiken når upp till standarden så när det gäller det finns där inget är mycket att klaga på varken när det gäller spelmekaniken eller grafiken. Badlanders är ett annorlunda koncept men det existerar trots det när det gäller gameplay likheter med battle royale spel som PUBG:New StateCyber Hunter och Garena Free Fire.
Jag uppskattar verkligen och tycker om det här spelet även om det aldrig verkar ha slagit igenom. Det finns inte många aktiva spelare men jag tycker att grafiken och spelandet är väldigt roligt och det faktum att det är ett looter shooter gör det intressant eftersom det inte finns tillräckligt med sådana spel för mobilen. Min önskan är att fler upptäcker denna gömda pärla till mobilspel eftersom det definitivt är värt ett bättre öde. Spelutvecklaren bakom spelet har på senare tid dessvärre börjat stänga ner flera av deras mindre populära titlar. Detta öde har bland annat drabbat både Rules Of Survival och Creative Destruction.
När man spelar mer tekniskt krävande mobilspel som till exempel just Badlanders krävs att man gör det på en mobiltelefon i mellansegmentet eller högre upp på kategori trappan för att få en bra spelupplevelse. 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?