Dead Trigger 2


MADFINGER Games firar en mycket imponerande milstolpe med över 50 miljoner nedladdningar för Dead Trigger 2. Zombieshootern släpptes redan 2013 alltså för nio år sedan men har helt klart förblivit populärt eftersom spelet fortsätter att laddas ner.
Man kan få en rätt så rolig stund med att skjuta horder av zombies utan att spendera några pengar alls, så länge man inte har något emot lite grinding emellanåt.
Karaktärerna och bakgrunderna ser helt fantastiska ut för att vara ett mobilspel. Här finns gott om detaljer och en imponerande mängd skuggeffekter vilka förhöjer intrycket av spelet. Dead Trigger 2 är fortfarande 2022 ganska imponerande visuellt även om det inte längre ligger flera steg före de största och bästa monildpelen från stora spelutvecklare. Grafiken håller dock en väldigt hög kvalitet och det förhöjer spelupplevelsen markant. För mig personligen är det visuella exakt lika viktig som en bra spelmekanik.

Spelet börjar med berättelseuppdrag där man räddar sina lagmedlemmar vilka blir permanenta medhjälpare i något som kallas Hideout. Det är här man kan välja att spendera tid mellan uppdrag och här uppgraderar man vapen, skaffar sig handgranater och medicin som återställer spelkaraktärerens hälsa under striderna. Lagmedlemmarna måste uppgraderas så att de kan arbeta med att uppgradera eller bygga nya, bättre vapen. 
Huvudkampanjen är lång och spännande med mycket action och spänning precis som man vill ha det.
Förutom huvud uppdragen finns en mängd intressanta sidouppdrag som ger massor av variation. I dessa sidouppdrag kommer man att leta efter förnödenheter, tillhandahålla prickskytteld eller helt enkelt döda så många zombies som möjligt under en viss tid. 
Inför en match kan man bara ta med två skjutvapen och ett närstridsvapen vilket är positivt eftersom det gör spelet lite mer utmanande.
Alla vapen avfyras automatisk (auto fire). När man som spelare startar spelet är denna metod standardinställd. Man siktar och skjuter inte på zombies genom att trycka på en avfyrnings knapp utan man siktar bara och sitt vapen mot målet varefter vapnet avfyras automatiskt. Om man tidigare har spelat ett first person shooter spel på en mobiltelefon tidigare borde spelets kontroller kännas bekant. Spelkaraktären går runt genom att man styr med virtuella kontrollspaken på vänster sida av displayen och styr åt vilken riktning spelkaraktären tittar och siktar genom att svepa runt till höger på displayen.
Vapen och nya föremål låses upp antingen med guld (som oftast måste köpas med riktiga pengar ) eller genom att hitta ritningar som faller från superzombies efter att man har dödat dem.
En fördel med det här mobilspelet är att det finns variation när det gäller både uppdrag och miljöer och det gör att spelet inte blir allt för repetitivt. Dessutom attackerar zombies ofta i olika hastigheter och från olika vinklar vilket gör spelet mycket svårare. Alla zombies har den unika förmågan att krypa genom platser otillgängliga för spelaren. Till exempel kan de krypa genom barrikader, ventiler, hål i väggen, under staket och grindar.
Spelet är ganska utmanande och man kommer förmodligen att vilja spela mycket för att kunna få bättre utrustningar och vapen.
Spelet har imponerande grafik, enkla kontroller, en mängd olika banor att strida sig igenom och det bästa av allt är att det är gratis.
Dead Trigger 2 är helt klart värt att testa om du inte redan har spelat det.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?