Shadowgun Legends 2022.

Shadowgun Legends från MADFINGER Games lanserades 2018 och är fortfarande ett mobilspel som efter en lång tid fortfarande har både aktiva spelare och stöd från spelutvecklaren.
Det här actionfyllda mobilspelet är ett grymt underskattat first person shooter spel.
Den innehåller en omfattande berättelse kampanj för en spelare tillsammans med flerspelarlägen som man med tiden kan låsa upp. 
Ifall du inte är bekant med Shadowgun serien, kretsar handlingen runt en grupp legosoldater som heter Shadowguns vilka jagar och dödar utomjordingar som kallas "The Torment". Dessa aliens kom från en okänd plats och invaderar planeter av okänd anledning. 
Så fort man startar spelet för första gången och mellan uppdrag hamnar man i The Hub som är det centrala navet i spelet.
Här finns flera företag som var och en har sin egen NPC som styr dem. Det finns en bar, ett område för att släppas in i player vs player, en vapenbutik, rustningsbutik, kosmetikaaffär och till och med ett kasino. Det är också här man får de uppdrag man ska genomföra.

Man kan också förutom solo uppdragen ta på sig samarbetsuppdrag med andra spelare eller testa sina stridskunskaper på PvP-arenor i realtid.
Efter avklarat uppdrag belönas man i allmänhet med utrustningar, vapen, XP och berömmelse poäng. Sidouppdrag kan fås från vilken karaktär som helst men huvuduppdragen kan bara ges av Slade. Han är den första karaktär man möter i handledningen och fungerar som en kanal för spelets huvudhistoria.
Shadowgun Legends är fortfarande 2022 ett av de bästa exemplen inom first person shooter genren som man kan spela på en mobiltelefon. Det här är ett spel som har polerats till brädden, beprövat och testat i detaljnivå så att man som spelare kan få ett tillfredsställande, givande spel som får en att komma tillbaka för mer. Man kan spela ett obegränsat antal solouppdrag eller samarbeta med andra spelare.
Avsaknaden av hopp och crouch funktioner kan tyckas märkligt och till och med begränsande men det fungerar till förmån för ett enklare och mer intuitivt, överskådligt gränssnitt.
Fame poäng låter dig jämföra din ranking med andra spelare och det är något som går i takt med dina erfarenhetspoäng (XP) vilka man behöver för att gå vidare i spelet.
När man som spelare går upp i nivå tjänar mam färdighetspoäng för att låsa upp färdighetsträdet, som är uppdelat i tre kategorier: strid, överlevnad och smidighet. Var och en har en delmängd av färdigheter, både passiva och aktiva (du kan ha två av dessa), och även dessa kan uppgraderas.
Det här är i stort sett mobilversionen av Destiny och ett av de bästa spelen jag någonsin har spelat på mobilen. Man kan anpassa sin spelkaraktärs kön och utseende på ett ganska detaljerat sätt.
Grafiken är fortfarande bättre eller på ungefär samma nivå som nyare mobilspel och detta är imponerande med tanke på att detta spel släpptes för flera år sedan. 
Konsolkvalitets spel på mobilen fanns innan Shadowgun Legends lanserades men med Madfinger Games Shadowgun Legends för iOS och Android mobiler ligger kvaliteten inte längre på under Playstation 2 nivå.
Shadowgun Legends är ett av de få mobilspel jag ofta återkommer till och det finns naturligtvis en anledning till det. Det här är ett så pass bra spel med gott om spänning och det är dessutom rejält beroende framkallande. Man vill som spelare hela tiden gå upp i ranking med målet att bli en legend. 
Det är faktiskt så att efter ungefär ett års uppehåll har jag nu återigen laddat ner Shadowgun Legends till min smartphone och den här gången har jag valt att börja om från början. 
Detta är ett mobilspel jag absolut kan rekommendera som ett alternativ till de mer kända mobilspelen där ute. Ibland tröttnar man helt enkelt på att spela Call Of Duty, PUBG: New State och Fortnite och vill prova på något annat en period och då är det här spelet verkligen ett utmärkt val. 
Jag hoppas att vi ses där ute på slagfältet.





Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.