Realme GT Neo 3

Realme GT Neo 3 är en så kallad flaggskepps dödare  och som sådan blir den extra intressant för oss som vill ha nära nog topp prestanda till ett mer överkomligt pris. Tyvärr är det inte så många där ute som känner till den här kategorin av mobiltefoner . Sanningen är att många inte ens är medvetna om att det finns olika mobiltefon kategorier och man känner inte heller till att det finns många olika mobilmärken på marknaden. Det är synd för när det förhåller sig på det sättet missar man helt enkelt många prisvärda alternativ. Man betalar onödigt mycket för sin smartphone.
Det finns en nästan ramlös stor AMOLED display på framsidan med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Baksidan av Realme GT Neo 3 är gjord av matt glas  med en lätt frostad yta för att minska fingeravtryck. Realme har på något sätt fått glaset att kännas som plast och i kombination med den faktiska plastramen känns mobtelefonen lite billig i handen.
Jag har dock inga klagomål på byggkvaliteten eftersom telefonen känns solid och bekväm att hålla i handen.
På baksidans vänstra övre hörn sitter en rektangulär kameramodul med tre kameralinser och dubbla LED blixtar.
Denna smartphones stereohögtalare låter fantastiskt. De är högljudda, tydliga och låter fortfarande bra vid höga volymer.
Telefonen finns i färgerna Plain Black (Asphalt Black), Silverstone White (Sprint White), Le Mans Blue (Nitro Blue) och de två sistnämnda har racing linjer som löper lodrätt nerför bakstyckets vänstra sida. Den svarta har ett mer neutralt utseende och vilken av dessa man föredrar avgör helt och hållet av personlig smak. 

Displayen av typen AMOLED är på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2412 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och skyddas av Gorilla Glas 5.
I praktiken ser displayen skarpt ut. Färgerna är ljusa och kraftfulla, betraktningsvinklarna är bra och uppdateringsfrekvensen på 120 Hz lyser igenom när man använder mobiltefonen med mjuka animationer.
Realme GT Neo 3 drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 8100 processor på 2,85 GHz som är framtaget för att sitta i mer prisvärda flaggskepps mobiler.
Mobiltelefonen fungerade exceptionellt bra.
Den flyger när det kommer till dina vardagliga appar och har inga problem med multitasking och att hålla flera appar öppna i bakgrunden.
När det gäller spelprestandan så hanterar mobilen till exempel Badlanders, PUBG: New State och Call of Duty Mobile utan att behöva kämpa och batteriförbrukningen är också minimal.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar det även flera olika varianter av samma smartphone och där mängden RAM minne och internminne brukar variera. De övriga specifikationerna är alltid desamma. Det är viktigt att som konsument känna till att det är på det här sättet för i annat fall riskerar man att lura sig själv och köpa en sämre variant eftersom man felaktigt tror att man har gjort en bra affär. Att den mobil du funderar på kostar mindre i en annan butik betyder alltså inte att du får samma specifikationer. 
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar men saknar autofokus.
När det gäller bilder tagna i dagsljus finns inget att klaga på. Allt ser skarpt ut och kamerorna fångar många detaljer som syns även när man zoomar in i den tagna bilden.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 80W vilket innebär att batteriet laddas fullt på 32 minuter och detta är verkligen imponerande. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är den ultimata kombinationen på grund av att batteriet i de flesta fall klarar av att hålla igång under lång tid och när det väl är tomt är det möjligt att ladda fullt igen på kort tid.
Realme GT Neo 3 en solid smartphone som kryssar många rutor. Mobilen får grunderna rätt, med en bra display, topp prestanda och en kapabel hivudkamera. Den stora fördelen måste vara dess vansinnigt snabba laddningshastighet. Med ett batteri som går från noll till hundra procent fullt på strax över 30 minuter.
Hos Webbhallen kostar versionen med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB 7490 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?